Ο Λαρισαίος καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αχιλλέας Γραβάνης εκτιμά ότι φετινό φθινόπωρο και τον ερχόμενο χειμώνα τα πράγματα θα είναι καλύτερα σχετικά με τον κορωνοϊό.

Παραθέτοντας, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σχετικό απόσπασπα από συνέντευξή του στην εφημερίδα Το Βήμα, σημειώνει ότι «τα φαρμακολογικά όπλα που διαθέτουμε βελτιώνονται διαρκώς και είναι πλέον πολλαπλά και ισχυρά”.

Στην ανάρτησή του αναφέρει τα εξής:

«Το φετινό φθινόπωρο και ο χειμώνας θα είναι καλύτερα από πέρσι αν δεν προκύψει ένα νέο επιθετικότερο στέλεχος του ιού και αν συνεχιστεί ο εμβολιασμός όταν περνά το διάστημα 7-8 μηνών μετά την προηγούμενη δόση, αν οργανωθεί σωστά η κάλυψη των ομάδων υψηλού κινδύνου με το αντιικά φάρμακα, αμέσως όταν αυτά μολύνονται (90% προστασία από την επικίνδυνη νόσο και την νοσηλεία) και βέβαια αν η μάσκα συνεχίσει να αποτελεί αξεσουάρ στους πολυσύχναστους κλειστούς και ανοικτούς χώρους, στα ΜΜΜ. Θα είναι ακόμη καλύτερα αν έχουμε τα αναμενόμενα νέα εμβόλια που αφορούν σε αντιγόνα του ιού που δεν μεταλλάσσονται εύκολα (όπως συμβαίνει με τα σημερινά της πρωτεΐνης ακίδας), εμβόλια ρινικά που ελέγχουν καλύτερα την είσοδο και έξοδο του ιού (αναστολή μετάδοσης του ιού), τα οποία θα διατηρούν ανοσία τουλάχιστον ένα χρόνο και για τυχόν νέα στελέχη του ιού. Είμαι αισιόδοξος διότι θα φαρμακολογικά όπλα που διαθέτουμε βελτιώνονται διαρκώς και είναι πλέον πολλαπλά και ισχυρά.»