Με την στήριξη και την μεγάλη συμμετοχή των μελών της, συνεχίζει τη δημιουργία των νομαρχιακών παραρτημάτων της η ΟΤΟΕ σε όλη τη χώρα για τη συσπείρωση και την ενότητα των τραπεζοϋπαλλήλων σε κάθε μελλοντική διεκδίκηση, με κάθε νόμιμο και συνδικαλιστικό μέσο, που θα αφορά στη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
Όπως επισήμανε ο επικεφαλής του Νομαρχιακού Παραρτήματος της Ομοσπονδίας στον νομό Λάρισας Αθανάσιος Κώτσιος:
" Η ΟΤΟΕ συνεχίζει δυναμικά και αποτελεσματικά την αυτοοργάνωσή της κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τον κλάδο μας και μάλιστα σε μία εποχή που απαιτείται ενότητα και συλλογικότητα.
Είναι γεγονός ότι η ΟΤΟΕ τον μήνα Νοέμβριο ίδρυσε  6 Νομαρχιακά Παραρτήματα.
Στις 11.11.2019 ιδρύθηκε το Νομαρχιακό Παράρτημα στον νομό Καρδίτσας, στις 12.11.2019 στον νομό Φθιώτιδας, στις 13.11.2019 στον νομό Εύβοιας και στις 14.11.2019 στον νομό Λακωνίας.
Στις 27.11.2019 και 28.11.2019, κλιμάκιο της ΟΤΟΕ αποτελούμενο από τους συναδέλφους, Αρβανίτη Γεώργιο, Κυριάκο Μούτση, Μιχάλη Ορολογά και Γεώργιο Κουτσάκα ίδρυσαν δύο ακόμη Νομαρχιακά Παραρτήματα της ΟΤΟΕ στον Νομό Πέλλας και στον Νομό Ιωαννίνων.
Ενώ στις αρχές του νέου έτους 2020 η ΟΤΟΕ θα προχωρήσει στην ίδρυση ενός ακόμη Νομαρχιακού Παραρτήματος στο Νομό Κέρκυρας.
Η συμμετοχή των τραπεζοϋπαλλήλων στις αρχαιρεσίες των Νομαρχιακών Παραρτήματων ΟΤΟΕ και στους 6 νομούς ήταν εντυπωσιακή και μαζική.
Κατά τη διάρκεια του έτους 2019 η ΟΤΟΕ έχει δημιουργήσει 18 Νομαρχιακά Παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, ενώ πρόθεση της ΟΤΟΕ το νέο έτος 2020 είναι να συνεχίσει με την ίδια επιτυχία την ίδρυση όσο το δυνατόν περισσότερων Νομαρχιακών Παραρτήματων σε όλη την χώρα.
Γεγονός που αποδεικνύει την ενότητα της Ομοσπονδίας των Τραπεζοϋπαλλήλων και των μελών της, αλλά φυσικά και την αποφασιστικότητα τους να διασφαλίσουν την εργασία τους και τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματά τους στον τραπεζικό κλάδο.
Σκοπός της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων Ελλάδας είναι να δημιουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερα Νομαρχιακά Παραρτήματα
σε όλη την επικράτεια, ώστε όλοι οι τραπεζοϋπάλληλοι μέλη της ΟΤΟΕ να έχουν άμεση ενημέρωση και συμμετοχή στις εκδηλώσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιεί η ΟΤΟΕ. "