Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για τις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον καταδικασθέντα απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά κυρίως για τις παρεμβάσεις των αλληλέγγυων, που πολλές φορές περιλαμβάνουν έκνομες ενέργειες κι επιθέσεις σε αστυνομικούς, τράπεζες, αστυνομικά τμήματα κι άλλους «στόχους» που επιλέγουν οι δράστες.

Με την κατάσταση να φαίνεται πως γίνεται ολισθαίνει, η κυβέρνηση τρέχει να λάβει έκτακτα μέτρα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, να σπεύδει το πρωί της Τρίτης στο αρχηγείο της Μεσογείων για να καταστρώσει σχέδιο δράσης με τους ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρίσκεται από τις 11:00 στη ΓΑΔΑ και στο επίκεντρο της συνάντησης βρίσκεται ο τρόπος αντιμετώπισης του «κύματος Κουφοντίνα».

Μιλώντας το πρωί στην «Ωρα Ελλάδος» του Open TV ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Θεόδωρος Χρονόπουλος, αναφέρθηκε στην ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα Αστυνομικά Τμήματα υπό τον φόβο νέων επιθέσεων, ενώ τόνισε πως «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης».

Μιλώντας για τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. αναφορικά με την μεγάλη κινητικότητα που υπάρχει στους δρόμους από αλληλέγγυους του Δημήτρη Κουφοντίνα είπε πως «Λαμβάνουμε υπ' όψιν μας όλα τα ενδεχόμενα. Εχουμε αυξημένες περιπολίες κι αυξημένη επαγρύπνηση. Οι στόχοι είναι πάρα πολλοί. Επεκτάθηκαν και σε εμπορικά καταστήματα» τόνισε και πρόσθεσε ότι έχουν αναπτυχθεί «ευέλικτες αστυνομικές δυνάμεις σε καίρια σημεία της πόλης». «Ο σημαντικότερος στόχος μας είναι να μη χαθεί ζωή», κατέληξε.

Ο κ. Χρονόπουλος, αναφέρθηκε και στο σήμα που έφθασε στο κέντρο της Αμεσης Δράσης για ένα περίεργο συμβάν που έλαβε χώρα στην Ούλοφ Πάλμε, σημειώνοντας πως υπήρξαν καταγγελίες για συγκεντρωμένα άτομα, κάποια εκ των οποίων σταματούσαν διερχόμενους για «έλεγχο» και για «ταυτοποίηση» στοιχείων για να διαπιστώσουν αν ήταν ασφαλίτες. Στο σημείο πήγε ομάδα ΟΠΚΕ, αλλά δεν διαπίστωσε κάτι.

ethnos.gr