Σε μίνι lockdown οδηγούνται πιθανότατα Καβάλα, η Ημαθία, η Πιερία και η Πέλλα, καθώς εντάχθηκαν στις κόκκινες περιοχές του νέου επικαιροποιημένου επιδημιολογικού χάρτη για τον κορονοϊό. Πιθανότατα το τοπικό lockdown θα επισημοποιήσει με ανακοίνωση η Πολιτική Προστασία.
Στο κόκκινο παραμένουν, η Αργολίδα και η Ευρυτανία, επομένως το mini τοπικό lockdown δεν αναμένεται να αρθεί. Ωστόσο, από το κόκκινο βγήκαν το Ηράκλειο, η Αχαΐα, η Ηλεία, η Μεσσηνία και η Ικαρία.
Σημειώνεται ότι σε τοπικό lockdown αυτή τη στιγμή βρίσκονται Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Ηράκλειο, Ικαρία, Ευρυτανία και Αργολίδα μέχρι αύριο, 16 Σεπτεμβρίου.
Πλέον, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων θα συνεδριάζει κάθε Τρίτη για τις περιοχές που έχουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και ο χάρτης θα ενημερώνεται κάθε Τετάρτη.
Τα δεδομένα θα ανακοινώνονται από το νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας την Πέμπτη, και θα δημοσιεύονται σε ΦΕΚ κάθε Παρασκευή, οπότε και θα ξεκινά άμεσα η ισχύς τους.
Ποια μέτρα ισχύουν στο Επίπεδο 4 (κόκκινο)
•    Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
•    Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

ethnos.gr