Διαμερίσματα και ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα «ανοίγει» η κυβέρνηση για 56.000 πρόσφυγες και μετανάστες, και φαίνεται να δρομολογεί προσλήψεις στις υπηρεσίες ασύλου, βάζοντας σε αυξημένη προτεραιότητα την αποσυμφόρηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.
«Εμείς δεν στοιβάζουμε. Δεν ακολουθούμε την τακτική ΣΥΡΙΖΑ. Εχουμε πιο αυστηρή πολιτική: αλλάζουμε το άσυλο, επιταχύνουμε τις διαδικασίες, δικαιώνουμε τους δικαιούχους» σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι, περιγράφοντας την κεντρική κατεύθυνση του νομοσχεδίου για το άσυλο, που σχεδόν μονοπώλησε το χθεσινό (τετράωρο) Υπουργικό Συμβούλιο, στη σκιά της νέας τραγωδίας στη Μόρια την Κυριακή.
Οι ίδιες πηγές παραδέχονται ότι στον καταυλισμό της Λέσβου η κατάσταση «είναι μη βιώσιμη» και μιλούν για οξύ «μεταναστευτικό πρόβλημα», όχι προσφυγικό, «με βάση την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων εθνικότητας όσων εισέρχονται στη χώρα». Η εικόνα, όπως τόνιζαν και κυβερνητικοί παράγοντες, αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και την απουσία μέχρι σήμερα ενός αποτελεσματικού σχεδιασμού.

(in.gr)