Πολλοί νέοι είναι αυτοί που «κυνηγούν» σχολές οι οποίες να μην έχουν προλάβει να κορεστούν από τους πολλούς επαγγελματίες και να δίνουν την δυνατότητα πιο εύκολης ανέλιξης και σταδιοδρομίας.

Δύο απ’ αυτές τις σχολές είναι το ΙΕΚ διατροφολογίας και το ΙΕΚ ζαχαροπλαστικής που προσφέρουν πολλές επαγγελματικές επιλογές, τόσο στην χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Το ΙΕΚ ΣΒΙΕ, πρωτοπόρο στα επαγγέλματα αυτά, είναι δίπλα σε όλους τους σπουδαστές που θέλουν να ακολουθήσουν έναν από τους δύο κλάδους, με ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια και προγράμματα σπουδών με ειδική σεμιναριακή κατάρτιση και αμειβόμενη πρακτική σε γνωστές επιχειρήσεις στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+.

Οι απόφοιτοι των σχολών αυτών έχουν στην φαρέτρα τους όλα τα απαραίτητα εφόδια και την επιστημονική κατάρτιση για να ενταχθούν άμεσα στον επαγγελματικό στίβο.

ΙΕΚ ζαχαροπλαστικής και vegan school

Σε αποκλειστική συνεργασία με τον καταξιωμένο Chef Γιάννη Αποστολάκη και τον Green Chef Νίκο Γαϊτάνο,oοποίος ίδρυσε το πρώτο vegan school of culinary arts στην Ελλάδα, το ΙΕΚ ΣΒΙΕ προσφέρει υψηλό επίπεδο σπουδών στον τομέα αρτοποιίας - ζαχαροπλαστικής και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση σε πληθώρα εργαστηρίων, ξενοδοχείων, εστιατορίων, βιομηχανιών, κρουαζιερόπλοιων, catering.

ΙΕΚ διατροφολογίας

Η διαιτολογία είναι ένας κλάδος, ο οποίος θα μπορούσε ακόμα και σήμερα να χαρακτηριστεί ανερχόμενος. Το αντικείμενο ενδιαφέρει πολλούς νέους και νέες που θέλουν να ενταχθούν σε ερευνητικές ομάδες, να ανοίξουν ένα δικό τους κέντρο διατροφολογίας ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή να προσληφθούν ως εξειδικευμένα στελέχη σε νοσοκομεία, θεραπευτήρια, αθλητικούς οργανισμούς, βιομηχανίες τροφίμων, καθώς και σε άλλους τομείς, όπως οι κοινοτικές υπηρεσίες, οι κατασκηνώσεις, τα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων.

Στο τμήμα του ΙΕΚ ΣΒΙΕ η φοίτηση στην διαιτολογία περιλαμβάνει εκμάθηση πρακτικών όπως λιπομέτρηση, προσδιορισμός κατανάλωσης θερμίδων, μέτρηση μυϊκής μάζας σε υπερσύγχρονα εργαστήρια τελευταίας τεχνολογίας που εξομοιώνουν πραγματικές συνθήκες εργασίας. Ανάμεσα στα διδασκόμενα μαθήματα είναι οι αρχές διατροφής, η βιοχημεία και ο μεταβολισμός, η ψυχολογία, η κλινική παθολογία κ.ά.

Εγγράψου τώρα στη σχολή που σε ενδιαφέρει και κέρδισε 40% έκπτωση!

Περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΙΕΚ ΣΒΙΕ.