Σημαντικό προβάδισμα για την πρόκρισή της στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας απόκτησε η ΑΕΚ μετά τη σημερινή της νίκη επί του Βόλου με 4-2 στο ΟΑΚΑ, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.
Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά στις 2 Μαρτίου στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, με την Ένωση να έχει το «πάνω χέρι», ωστόσο, οι Βολιώτες δικαιολογημένα ελπίζουν μετά τα δύο τέρματα που σημείωσαν.
Η ΑΕΚ μετά τις απανωτές «γκέλες» στη Super League έκανε ίσως το καλύτερο της πρώτο ημίχρονο στη σεζόν. Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Δουβίκα στο 14΄, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ «απάντησε» με 4 γκολ μέσα σε δέκα λεπτά, μετατρέποντας τον διαφαινόμενο εφιάλτη, σε... βόλτα στην εξοχή!
Μετά την «ψυχρολουσία» που δέχτηκαν οι «κιτρινόμαυροι» τίποτα δεν μαρτυρούσε ότι θα ήταν σε θέση ν΄ αντιδράσουν και, μάλιστα, τόσο άμεσα. Ωστόσο, οι Λιβάι Γκαρσία και Μουαμέρ Τάνκοβιτς είχαν διαφορετική άποψη.
Ο Γκαρσία στο 25΄ με εξαιρετική ενέργεια «ακινητοποίησε» την άμυνα του Βόλου και έβγαλε ασίστ στον Μάνταλο ο οποίος ισοφάρισε.
Ακολούθησαν δύο υπέροχα γκολ του Τάνκοβιτς στο 29΄ με άψογο τελείωμα από μεγάλη μπαλιά του Κρίστιτσιτς και στο 32΄ με εκπληκτικό σουτ από πλάγια θέση.
Ο Λιβάι Γκαρσία κέρδισε πέναλτι στο 35΄ , το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ολιβέιρα για το 4-1! Ο καταιγιστικός ρυθμός των γηπεδούχων έπεσε στο β΄ ημίχρονο και οι Βολιώτες βρήκαν την ευκαιρία να μειώσουν με τον Μήτογλου μετά από παράλληλη μπαλιά του Φεράρι στο 57΄.
Είχαν την ευκαιρία να μειώσουν κι άλλο στο 87΄ (δοκάρι με τον Δουβίκα), αλλά το 4-2 παρέμεινε και, πλέον, η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο.
Το γεγονός, πάντως, ότι δέχτηκε ξανά δύο γκολ, φτάνοντας συνολικά τα 9 παθητικό στους τελευταίους έξι αγώνες, προβληματίζει σίγουρα τον Χιμένεθ.

naftemporiki.gr