Σχεδόν εννέα μονάδες διαφορά υπέρ της ΝΔ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της MRB με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 26,1% σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου με αναγωγή.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα της MRB για την ιστοσελίδα newsbomb.gr, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 35% έναντι 26,1% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά να διαμορφώνεται στο 8,9%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 14,2%.
Ακολουθούν ΚΚΕ με 5,8%, Ελληνική Λύση με 5,5% και ΜέΡΑ25 με 3,6%. Σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας το Μάρτιο αξιοσημείωτη είναι η υποχώρηση κατά 2,2% του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ, ενώ η διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 9%.
Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 39,1% έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα (διαφορά 12,1%).
Σε ότι αφορά το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ το 35,3% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει καλή έως πολύ καλή την επίσκεψη και το αποτύπωμα που άφησε η συνάντησή του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τζο Μπάιντεν και η ομιλία του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή ωστόσο καταγράφεται ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό της τάξης του 25,4% που πιστεύει ότι δεν ήταν καλή η επίσκεψη και ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό 30,7% που παραμένει ουδέτερο χωρίς να προβαίνει σε κάποιο συμπέρασμα
Σαρωτική πάντως είναι δε και η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης. Το 47,9% βλέπει νίκη της ΝΔ με το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ να περιορίζεται στο 17,1%, διαφορά δηλαδή 30,8%.
Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 37,1% των ευνοϊκών απόψεων και το 44,9% των μη ευνοϊκών, ο Αλέξης Τσίπρας το 32,8% των ευνοϊκών απόψεων και το 49% των μη ευνοϊκών, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 28,1% ευνοϊκές γνώμες και 28,6% μη ευνοϊκές. Σε σύγκριση με το Μάρτιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύξησε τις θετικές γνώμες κατά 1,8%, ενώ αντίστοιχη είναι η αύξηση και για τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφει μείωση της δημοτικότητάς του κατά 2 μονάδες.

(in.gr)