Οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια προβλέπεται να γίνονται Σάββατο, όχι εργάσιμη, δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ενώ σημείωσε ότι προβλέπονται πρόσθετα κονδύλια για προσλήψεις εκπαιδευτικών.
Σε αναρτήσεις της στο Twitter το πρωί της Πέμπτης, η κ. Κεραμέως σημείωσε πως «βάζουμε τέλος στην πρακτική να διακόπτεται η εκπαιδευτική λειτουργία για τη διενέργεια εκλογών υπηρεσιακών συμβουλίων».
Συμπλήρωσε δε πως οι εκλογές θα μπορούν να γίνονται και μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.
Τόνισε εξάλλου ότι με διατάξεις που κατέθεσε στη Βουλή, προβλέπονται πρόσθετα κονδύλια 118 εκατ. ευρώ για επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.
«Αυτά προστίθενται στα 200 εκατ .ευρώ για ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού, στο πλαίσιο των μέτρων κατά του COVID-19» συμπλήρωσε.
Αναλυτικότερα, στο νομοσχέδιο για τη στήριξη πληγέντων από τον «Ιανό» και την πανδημία, περιλαμβάνονται οι εξής δύο διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων:
    Το άρθρο 10 προβλέπει την ενίσχυση των πιστώσεων για την πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, για την ομαλή λειτουργία εκπαιδευτικών δομών τη σχολική χρονιά 2020-21, δεδομένων των αυξημένων αναγκών λόγω του κορωνοϊού. Η ενίσχυση αυτή θα προέρχεται από το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Τα εν λόγω πρόσθετα κονδύλια θα είναι ύψους έως 118 εκατ. ευρώ και επιπλέον των πρόσθετων κονδυλίων έως 200 εκατ. ευρώ για προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού που προβλέφθηκαν αρχικά (με το Ν 4722/ΦΕΚ 177 Α’/15-9-2020).
    Το άρθρο 13 αναφέρεται στη διαδικασία εκλογών για την ανάδειξη αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων του εκπαιδευτικού προσωπικού και του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Προβλέπεται οι εκλογές αυτές να πραγματοποιούνται ημέρα Σάββατο (αντί για εργάσιμη ημέρα και ώρα), προκειμένου να μην διακόπτεται στο ελάχιστο η εκπαιδευτική λειτουργία και να μην αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα για ηλεκτρονική διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ