Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του, ο 23χρονος ο οποίος συνελήφθη πρώτος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Τρίτης, στην περιοχή Χαρίλαου της Θεσσαλονίκης. Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή κ.α. αρνείται τις κατηγορίες.
Σύμφωνα με το Grtimes.gr, ο κατηγορούμενος, ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας, ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε στο σημείο του εγκλήματος με το αυτοκίνητο του αλλά δεν ήταν ανάμεσα σε αυτούς που πραγματοποίησαν τη θανατηφόρα επίθεση, χτυπώντας τους ανυποψίαστος φίλους του Άρη, με συνέπεια το θάνατο του 19χρονου.
Ο 23χρονος κατονόμασε κάποιους από τους συμμετέχοντες και είπε ότι δεν ήθελαν να σκοτώσουν αλλά να εκφοβίσουν τους οπαδούς του Άρη, ενώ δήλωσε μετανιωμένος για το τραγικό περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες τα δακτυλικά του αποτυπώματα δεν βρέθηκαν πάνω στο δρεπάνι και στο μαχαίρι που εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς.
Σύμφωνα με τον συνήγορό του, η προφυλάκισή του ήταν αναμενόμενη καθώς ομολόγησε ότι βρισκόταν στον τόπο του εγκλήματος. Ωστόσο, ο ίδιος ισχυρίστηκε, ότι όχι μόνο δεν είναι ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, αλλά ότι δεν συμμετείχε καν στην δολοφονική επίθεση. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, μετέφερε με το αυτοκίνητό του τους δράστες, ενώ ο ίδιος παρέμεινε στο όχημα χωρίς να πλησιάσει στον τόπο του εγκλήματος.
Την ίδια ώρα προθεσμία για να απολογηθούν τμηματικά από την Τετάρτη έως την Παρασκευή, έλαβαν οι οκτώ συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του. Σύμφωνα με το ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος του, σε εκτέλεση του οποίου συνελήφθησαν χθες (Κυριακή), διώκονται -μεταξύ άλλων- για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ