Τουλάχιστον 250 κλήσεις έχει δεχθεί μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική για απαντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και πλημμύρες κυρίως σε υπόγεια σε Νέα Φιλαδέλφεια, Κάτω Πατήσια, Περιστέρι, Μοσχάτο και Κηφισιά.

Θραύσμα μαρμάρου έπεσε στον εξωτερικό χώρο της Βουλής

Η κακοκαιρία που πλήττει την Αττική επηρέασε το μεσημέρι και το Μέγαρο της Βουλής.

Μικρή ποσότητα νερού έπεσε στο εσωτερικό περιστύλιο, στον χώρο της έκθεσης για τα 200 χρόνια από το 1821, ενώ θραύσμα μαρμάρου έπεσε στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, δίπλα από την είσοδο επί της οδού Αμαλίας.

Προβλήματα σε οδικούς άξονες

Νωρίτερα, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, σε δύο σημεία, λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού.

Ειδικότερα, η κυκλοφορία διεκόπη από το ύψος της Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά και το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Παράλληλα, λόγω συσσώρευσης υδάτων κλειστή για την κυκλοφορία παραμένει η Λ. Ποσειδώνος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από το ύψος της Διχάλας, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στην παλαιά παραλιακή και στα δύο ρεύματα από το ύψος της Θησεώς έως τη Χρυσοστόμου Σμύρνης στο Μοσχάτο.

Αυτή την ώρα παρατηρούνται έντονα προβλήματα στην κυκλοφορία στην Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα, στην Αλεξάνδρας και στην Κηφισίας στα δύο ρεύματα.

Κλειστά αύριο τα σχολεία στην Αττική

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή, τα σχολεία σε όλη την Αττική λόγω των έντονων φαινομένων. Αναμένεται σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. 

Σημειώνεται επίσης ότι δεν θα λειτουργήσουν σήμερα σε όλη την Αττική τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία λειτουργούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

«Καταρράκτης» στον περιφερειακό Λυκαβηττού

Συσσώρευση υδάτων στον περιφερειακό Λυκαβηττού προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε στην Αττική το μεσημέρι.

Ο δρόμος πλημμύρισε, καθώς μεγάλη ποσότητα νερού κατεβαίνει από τον λόφο [Δείτε το βίντεο εδώ].

Προβλήματα και στον ηλεκτρικό

Η έντονη βροχόπτωση έχει προκαλέσει προβλήματα και στην κυκλοφορία των συρμών του ηλεκτρικού

Συμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, λόγω συσσώρευσης υδάτων, τα δρομολόγια στη Γραμμή 1 του Μετρό γίνονται στο τμήμα «Ταύρος -Πειραιάς» και «Ομόνοια – Κηφισιά».

Στην Υμηττού στο Παγκράτι οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ρυάκια.

Έκκληση από το ΥΠΡΟΠΟ

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απευθύνει έκκληση προς του πολίτες, οι οποίοι κινούνται στην Αττική και σε περιοχές που πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, παρουσιάστηκε βλάβη σε υποσταθμό στο Παγκράτι, με αποτέλεσμα κομμάτι της περιοχής να παραμένει χωρίς ρεύμα.

Επιπλέον παρουσιάστηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση και άλλων περιοχών, σε μικρότερη κλίμακα, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Θεσσαλονίκη: Η μισή βροχόπτωση του Σεπτεμβρίου μέσα σε λίγες ώρες

Στη Θεσσαλονίκη οι δρόμοι θυμίζουν ποτάμια και τα ορμητικά νερά «σκεπάζουν» ακόμη και ρόδες σταθμευμένων οχημάτων, ωστόσο, έως τώρα, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα, πάρα μόνο ορισμένες πτώσεις δέντρων στο κέντρο και μια στον δήμο Βόλβης.

Το ύψος της βροχής άγγιξε σύμφωνα με το thesstoday.gr τα 25 χιλιοστά του νερού, αριθμός που ξεπέρασε μέσα σε λίγες ώρες τη μισή βροχόπτωση του Σεπτεμβρίου.

«Ήδη έχουμε αγγίξει πάνω από 25 χιλιοστά ύψος βροχής σε μερικές ώρες, ξεπερνώντας τη μισή βροχόπτωση του μήνα Σεπτεμβρίου. Την ίδια ώρα, πολύ ισχυρές βροχές έχουμε και στη Χαλκιδική και περιφερειακά, καθώς και στην ανατολική Μακεδονία», σημείωσε ο μετεωρολόγος, Μιχάλης Σιούτας.

Χιόνια και πτώσεις βράχων στα Τρίκαλα 

Το πρώτο χιόνι έπεσε σήμερα στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης, σε υψόμετρο πάνω από 1.500 μέτρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κακοκαιρία «Μπάλλος» δεν έχει δημιουργήσει -μέχρι στιγμής- προβλήματα στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων όσον αφορά τη στάθμη των υδάτων στα ποτάμια της περιοχής, εκτός από πτώσεις βράχων στο ορεινό οδικό επαρχιακό δίκτυο, που αντιμετωπίζονται από μηχανήματα της ΠΕ Τρικάλων.

Μήνυμα από το 112

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι πολλών περιοχών της χώρας, μεταξύ των οποίων και της Αττικής, έλαβαν μήνυμα από το 112 στα κινητά τους ενώ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο πλαίσιο της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Μέσω του μηνύματος οι πολίτες ενημερώνονται ότι θα πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή μπορεί να πλημμυρίσουν ενώ παροτρύνονται να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. 

kathimerini.gr