«Στην κοινότητα η μετάλλαξη Όμικρον είναι κυρίαρχη» είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να εμβολιαστούν.
Στο ΕΣΥ, όπως είπε ο υπουργός, κατά βάση νοσηλεύονται ασθενείς με την μετάλλαξη Δέλτα και βρίσκεται σε πίεση, και υπολογίζοντας όλους τους παράγοντες, όπως την υπερ-μετάδοση της Όμικρον έχει επέλθει συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα να στηρίξει το σύστημα αν χρειαστεί.
Μάλιστα, υπογράμμισε ότι τα εμβόλια καλύπτουν την μετάλλαξη Όμικρον και η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού το τελευταίο διάστημα έχει ανέβει κατά 10 μονάδες. Το ποσοστό άνω των 60 ετών που έχουν κάνει την αναμνηστική δόση ή έχουν κλείσει ραντεβού υπερβαίνει το 90%.
Προσέθεσε ότι αυτή τη στιγμή πλήττονται κυρίως οι νεότερες γενιές, 18-30 ετών που κατά βάση νοσούν ασυμπτωματικά. Συνέστησε ότι όποιος έχει το παραμικρό σύμπτωμα ή έχει εκτεθεί σε χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό, θα πρέπει να συμπεριφέρεται ως φορέας. Στα οικογενειακά τραπέζια θα πρέπει να γίνονται τεστ. 
Ακόμη ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει όλο το πλαίσιο και ως προς την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και για τον χρόνο που θα ισχύουν τα πιστοποιητικά.
«Τα δεδομένα μας κάνουν να αισιοδοξούμε για την πορεία της πανδημίας, αλλά δεν μας οδηγούν σε κανέναν εφησυχασμό», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ