Πενήντα χιλιάδες μάσκες για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας παρέδωσε σήμερα η πρέσβειρα της Κίνας, Zhang Qiyue, στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, που επισκέφθηκε την πρεσβεία.
Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε την πρέσβειρα, την κινεζική κυβέρνηση και κοινότητα για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της κρίσης Δημόσιας Υγείας που αντιμετωπίζει η χώρα.
«Είμαστε ευγνώμονες και ευχαριστούμε την Κίνα για όλες τις προσπάθειες, και φυσικά όλες τις εταιρείες και την κινεζική κοινότητα εδώ, για τη βοήθεια και τη στήριξη» είπε ο υπουργός.
Όπως ανέφερε, αυτό είναι ένα πρώτο μικρό δείγμα. Το Σάββατο το πρωί, στην πτήση της Air China που θα έρθει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», θα υπάρχει ένα πολύ μεγαλύτερο δείγμα και των εταιρειών και του κινεζικού κράτους.
Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε για την προσφορά αυτή, καθώς, όπως επισήμανε, η παραγωγή και η διανομή αυτών των ειδών πρώτης ανάγκης και ατομικής προστασίας «δεν είναι εύκολη στις μέρες μας».
Παράλληλα, επανέλαβε ότι «αντιμετωπίζουμε μια πολύ σοβαρή κατάσταση Δημόσιας Υγείας και, θέλω πάλι σήμερα να απευθυνθώ στους Έλληνες και στις Ελληνίδες. Να τους πω ότι πρέπει να κάτσουν σπίτι τους, πρέπει να πάρουν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, να προσέξουν τον εαυτό τους και κυρίως τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Η κρίση είναι μπροστά μας. Οι επόμενες μέρες, εβδομάδες και μήνες θα είναι δύσκολοι και πρέπει όλοι να είμαστε πολύ σοβαροί και πολύ υπεύθυνοι στην αντιμετώπισή της» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

naftemporiki.gr