Με την ανακοίνωση 460 κρουσμάτων της πανδημίας του κοροναϊού, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τη χώρα μας, ξεκίνησε η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της COVID-19.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επεσήμανε πως βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, ενώ βλέπουμε πόσο μεταδοτικός είναι ο ιός και πόσο σημαντική είναι η τήρηση των μέτρων.
Κατά μέσο όρο στην Ελλάδα καταγράφονται 314 κρούσματα ημερησίως, η μέση ηλικία είναι τα 39 έτη, ενώ υπάρχει αυξητική τάση στις διασωληνώσεις, άρα αυτή η κατάσταση απαιτεί αυξημένη επαγρύπνηση.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως μετά από πρόταση και συνεννόηση με Επιτροπή αποφασίστηκε η παράταση των μέτρων για αντιμετώπιση της διασποράς του κοροναϊού μέχρι 12 Οκτωβρίου.
«Μέσα από την καθημερινότητα βλέπουμε πόσο μεταδοτικός είναι ο κοροναϊός» επεσήμανε ο υφυπουργός. Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν απαιτείται η λήψη νέων μέτρων αλλά η αυστηρή τήρηση των μέτρων που ήδη έχουν αποφασιστεί.
Νέες οδηγίες για τις πτήσεις
Παράλληλα, ο υφυπουργός αναφερόμενος στις πτήσεις από το εξωτερικό είπε πως από οι επιβάτες από τις παρακάτω χώρες θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ κοροναϊού μέχρι 72 ώρες πριν.
    Πολωνία
    Τσεχία
    Βουλγαρία
    Ρουμανία
    Ουγγαρία
    Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
    Μάλτα
    Βέλγιο
    Ισπανία
    Αλβανία
    Βόρεια Μακεδονία
Για το γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα
Αναφερόμενος στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως έχουν εντοπιστεί συνολικά 47 κρούσματα και πλέον διαμένουν μόνο όσοι είναι αρνητικοί στην Covid 19.
Εξάλλου, έχει επιβληθεί αναστολή εισόδου και εξόδου στο γηροκομείο με εξαίρεση το προσωπικό, ενώ κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενεργεί καθημερινά τεστ.
Σε συναγερμό η Πέλλα
Ακόμη, αναφέρθηκε στα κρούσματα στην Πέλλα, στο Μαυροβούνι Σκύδρας και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο κονσερβοποιίας. Στη συγκεκριμένη μονάδα εντοπίστηκαν συνολικά 114 κρούσματα με αποτέλεσμα σημάνει συναγερμός και να κλείσει το εργοστάσιο.
Ο κ. Χαρδαλιάς απευθύνθηκε στους πολίτες της περιοχής, τονίζοντας πως πρέπει να ακολουθούν τα μέτρα.

(in.gr)