Δεν αυξάνεται τελικά ο ΦΠΑ σε μάσκες, αντισηπτικά, γάντια στο 24%, αφού η έξαρση των κρουσμάτων δεν επιτρέπει την άρση του μέτρου που τον κρατάει μειωμένο στο 6%. 

Σε δηλώσεις του στon ΑΝΤ1 o υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, γνωστοποίησε ότι προωθείται αύριο στη Βουλή σχετική τροπολογία σύμφωνα με την οποία ο ΦΠΑ στα συγκεκριμένα προϊόντα θα παραμείνει στο 6% για ακόμη ένα εξάμηνο. 

Σημειώνεται επίσης με νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί εντός της εβδομάδας παρατείνεται έως τα τέλη του έτους και ο μειωμένος ΦΠΑ του 13% (αντί 24%) στα ακόλουθα προϊόντα και υπηρεσίες: 

μη αλκοολούχα ποτά και αεριούχα νερά

εισιτήρια κινηματογράφων

εισιτήρια και μεταφορές προσώπων και των αποσκευών τους

εστίαση, εκμετάλλευση καφενείων, καφετεριών, ζαχαροπλαστείων, εστιατορίων, ψητοπωλείων, οινομαγειρείων και λοιπών συναφών προς αυτές επιχειρήσεων, πλην των κέντρων διασκέδασης, με εξαίρεση τη διάθεση ποτών που περιέχουν οινόπνευμα σε οποιαδήποτε αναλογία

παροχή υπηρεσιών από γυμναστήρια

σχολές εκμάθησης χορού

εισιτήρια για ζωολογικούς κήπους

Στο 6% έως 31 Δεκεμβρίου παραμένει ο συντελεστής για τα εισιτήρια εισόδου σε θεατρικές παραστάσεις. Ωστόσο από 1ης Ιουλίου 2022 επιστρέφουν στο 24% τα εισιτήρια αθλητικών αγώνων.

naftemporiki.gr