Ουρές πολλών μέτρων σχηματίστηκαν σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, έξω από φαρμακεία και Κέντρα Υγείας για ένα διαγνωστικό τεστ ενόψει του ρεβεγιόν.
Δεκάδες πολίτες περίμεναν σήμερα έξω από το Κέντρο Υγείας της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Όπως δήλωσαν στον ΣΚΑΪ, θα επισκεφθούν συγγενικά σπίτια και ήθελαν να νιώθουν ασφαλείς. Στην ουρά βρέθηκαν και νεότερης ηλικίας άτομα που τα Χριστούγεννα επισκέφθηκαν κέντρα διασκέδασης. Οι περισσότεροι που στέκονταν στην ουρά παρουσίαζαν συμπτώματα ή είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα και ήθελαν να ελέγξουν εάν είναι θετικοί στην Covid.
Ο Κωνσταντίνος Λουράντος, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, δήλωσε στην ΕΡΤ πως πολλοί πολίτες προσήλθαν στο φαρμακείο του προκειμένου να αγοράσουν επιπλέον test είτε γιατί πρόκειται να επισκεφθούν συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα είτε γιατί είχαν επαφή με κρούσμα και θέλουν να επιβεβαιώσουν αν είναι θετικοί ή αρνητικοί. Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής τόνισε επίσης πως η έκρηξη κρουσμάτων έχει δημιουργήσει πανικό στους πολίτες.

H KΑΘΗΜΕΡΙΝΗ