Σήμερα θα συζητηθεί στην επιτροπή εμπειρογνώμων το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, με την 1η Φεβρουαρίου να είναι η επικρατέστερη ημερομηνία για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, εφόσον υπάρξει θετική εισήγηση.
Όπως ανέφερε κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την πανδημία η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα, «είναι απόλυτη προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων».
«Το πιο λογικό είναι τα Γυμνάσια - Λύκεια να ανοίξουν 1η Φεβρουαρίου», δήλωσε και ο καθηγητής Νίκος Σύψας, υπογραμμίζοντας ότι είναι υψηλού κινδύνου το άνοιγμα αυτό γιατί τα παιδιά σε αυτές τις βαθμίδες συμπεριφέρονται σαν ενήλικες.
Χθες άλλωστε  πραγματοποιήθηκε κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του καθηγητή Σωτήρη Τσίοδρα, του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά.
Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε και το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσουν τα πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών από τις 25 Ιανουαρίου και από την ίδια ημερομηνία να επιτραπεί το κυνήγι εντός νομού, χωρίς δηλαδή μετακίνηση σε άλλη Περιφέρεια, αφού η απελευθέρωση των μετακινήσεων δεν αναμένεται να υλοποιηθεί πριν τις 8 Φεβρουαρίου.
Το ζήτημα αυτό συνδέεται και με το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων, για το οποίο υπάρχει διχογνωμία για το αν θα ανοίξουν. Σε περίπτωση που ανοίξουν, οι πιθανές ημερομηνίες είναι στις 8 ή 15 Φεβρουαρίου, με τις τελικές αποφάσεις να αναμένονται εντός του επόμενου 10ήμερου.. 
Όσον αφορά την εστίαση, δεν θεωρείται πιθανό να ανοίξει πριν το τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.

liberal.gr