Τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν μεγάλη πρόοδο της οδοντιατρικής, φέρνοντας επανάσταση στα προβλήματα οδοντοστοιχιών που άλλοτε δεν είχαν λύση ως προς την αισθητική εικόνα.
Με τα εμφυτεύματα ή το lifting δοντιών, ο καθένας μπορεί να αναπληρώσει τα χαμένα του δόντια και το αποτέλεσμα να είναι καλαίσθητο και φυσικό. Παλαιότερα τα δόντια που έλειπαν μπορούσαν να αντικατασταθούν μόνο με γέφυρες.
Πλέον τα ποσοστά επιτυχίας είναι μεγάλα. Τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να εφαρμοστούν με 95% επιτυχία, αφού για κάθε ασθενή υπάρχει εξατομικευμένο πλάνο, καλύπτοντας τις αισθητικές και λειτουργικές απαιτήσεις.
Τι είναι τα εμφυτεύματα;
Το οδοντικό εμφύτευμα είναι ένας μεταλλικός κύλινδρος από τιτάνιο που μπαίνει στο κάτω μέρος των ούλων, στην περιοχή που λείπει κάποιο δόντι. Το υλικό αυτό παρέχει απόλυτη βιοσυμβατότητα και ενσωματώνεται με τον ιστό μετά από μερικές ημέρες. Προστίθεται με το πέρας των εργασιών θήκη πορσελάνης για το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.
Πώς πραγματοποιείται η διαδικασία της εμφύτευσης;
Η διαδικασία που γίνεται στο οδοντιατρείο είναι πολύ απλή και ο ασθενής είναι άνετος, χωρίς να πονάει, αφού γίνεται τοπική αναισθησία. Μέσα σε μισή ώρα ένας έμπειρος οδοντίατρος έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία.
Πλεονεκτήματα
Με τα εμφυτεύματα δοντιών αποφεύγεται το τρόχισμα των δοντιών, το οποίο είναι ο φόβος και ο τρόμος των περισσότερων ασθενών. Στην περίπτωση που η απώλεια των δοντιών είναι μεγάλης έκτασης, τότε υπάρχει δυνατότητα στήριξης των δοντιών με γέφυρες.
Επιλέγοντας το οδοντικό εμφύτευμα το ίδιο το οστό προστατεύεται, με αποτέλεσμα να μην επηρεάζεται καθόλου η μάσηση ή η φωνητική δυναμική του ατόμου.
Ως προς την συντήρηση, σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι από μόνος του ο ασθενής μπορεί να συντηρήσει την οδοντοστοιχία του με καθημερινό βούρτσισμα. Η επίσκεψη στον οδοντίατρο έτσι κι αλλιώς επιβάλλεται μία φορά τον χρόνο ή το εξάμηνο, ανάλογα με την κατάσταση των δοντιών.
Dental Pearls
Γενική & Αισθητική Οδοντιατρική

dentalpearls.gr