Σε νεώτερο απολογισμό δράσης της, από τις 15:30 χθες το μεσημέρι όταν η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού οπότε με εντολή του αρχηγού του Σώματος ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός της με διασπορά οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή όπου αναμένονταν και τελικά εκδηλώθηκαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Όπως έκανε γνωστό, δέχθηκε συνολικά 1.182 κλήσεις για την αντιμετώπιση των συμβάντων, όπου συμμετείχαν συνολικά 243 πυροσβέστες και 96 οχήματα. Αναλυτικότερα:
    Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και συγκεκριμένα στους Νομούς Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης και Ημαθίας, οι κλήσεις ήταν 1.045, κινητοποιήθηκαν 142 πυροσβέστες και 54 οχήματα.
    Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας, και συγκεκριμένα στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, οι κλήσεις ήταν 109, κινητοποιήθηκαν 55 πυροσβέστες και 19 οχήματα.
    Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στην περιοχή της Εορδαίας, οι κλήσεις ήταν 35, επενέγησαν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.
    Στην Περιφέρεια Ηπείρου, και συγκεκριμένα στους νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρεβέζης, οι κλήσεις ήταν 23, επενέβησαν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι δυνάμεις της, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ, το ΕΚΑΒ, τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού, τους εθελοντές, καθώς και τους συναρμόδιους στην αντιμετώπιση των καταστροφών φορείς, συμμετείχαν σε επιχειρήσεις παροχής βοηθείας, από κατοικίες και οχήματα, πραγματοποιώντας αντλήσεις, πολλές κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων. Παράλληλα, ανέσυραν έξι νεκρά άτομα από τις περιοχές Σωζόπολη, Νέα Πλάγια και Ποτίδαια (το λιμενικό ανέσυρε τον έβδομο νεκρό-ψαρά από το τη θάλασσα).
Οι επιχειρήσεις της συνεχίζονται, κυρίως στην περιοχή του Νομού Χαλκιδικής, εκεί όπου δέχτηκε συνολικά 600 κλήσεις και παραμένει δύναμη 87 πυροσβεστών με 37 οχήματα και 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών και αυτή τη στιγμή γίνεται αποκλιμάκωση της κινητοποίησης σταδιακά.
Δεδομένου ότι είναι σε εξέλιξη η αντιπυρική περίοδος, το Πυροσβεστικό Σώμα παρακαλεί τους πολίτες, για τη δική τους ασφάλεια, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.
Εκφράζει, τέλος, τη βαθιά θλίψη του και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων στη Χαλκιδική.

naftemporiki.gr