«Η πορεία της πανδημία στην Ελλάδα είναι πτωτική», τόνισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης, λέγοντας ότι «σταθερά μειώνεται και το ποσοστό θετικότητας στις ανοιχτές δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ. Η θετικότητα εκεί παραμένει κάτω από το 2%».
Τόνισε ότι παραμένει «υψηλή η θετικότητα σε Πιερία, Καστοριά, Ημαθία, Μύκονο», εξηγώντας ότι «η επιδημιολογική εικόνα είναι σημαντικά διαφοροποιημένο ανά περιοχή».
«Αυξητικές τάσεις υπάρχουν σε Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία», συμπλήρωσε.
Πρόσθεσε ότι η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων να βρίσκεται στα 33 έτη, ενώ ο λόγος εισαγωγών εξιτηρίων είναι κοντά στην μονάδα.
«Ο αριθμός των νεκρών παρουσιάζει μια ελαφρώς πτωτική τάση, με εξαίρεση όμως τους συμπολίτες μας ηλικίας 55-64 ετών», είπε κι επισήμανε εκ νέου ότι «η πλειονότητα των ασθενών στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι», υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να πείσουμε έναν έναν τους ανεμβολίαστους συνανθρώπους μας».
«Αν δεν εμβολιαστούν θα νοσήσουν- κανείς δεν είναι άτρωτος», είπε επισημαίνοντας ότι «ο χειμώνας κοντεύει και πρέπει να καταλάβουν ότι αν δεν εμβολιαστούν θα νοσήσουν και ίσως θα κινδυνεύσουν».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ