Την ένταξη και της ζάχαρης των μελισσοκόμων στον κατάλογο με τις επιδοτούμενες ζωοτροφές, τη λεγόμενη ζαχαρόπαστα ή βανίλια, ζητά με επιστολή της από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος.
Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τους μελισσοκόμους, στον κατάλογο πρώτων υλών των ζωοτροφών, θεωρείται και η ζάχαρη είτε αυτή προέρχεται από ζαχαρότευτλα είτε από ζαχαροκάλαμα με αριθμό λίστας στον κατάλογο των ζωοτροφών 4.1.3 και 7.6.3. αντίστοιχα.
Αναλυτικότερα, η ομοσπονδία έστειλε ως κατ’ επείγον έγγραφο την παρακάτω επιστολή:
«Σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 1017/2017 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 68/2013 για τον κατάλογο πρώτων υλών των ζωοτροφών, εντάσσονται στον κατάλογο και όσα προϊόντα προέρχονται από κόνδυλους και ρίζες.
Τέτοιο προϊόν θεωρείται και η ζάχαρη είτε προέρχεται από ζαχαρότευτλα είτε από ζαχαροκάλαμα με αριθμό λίστας στον κατάλογο των ζωοτροφών 4.1.3 και 7.6.3 αντίστοιχα.
Σας γνωρίζουμε ότι η ζάχαρη αποτελεί την βασική ύλη των τροφών που προορίζονται για την μέλισσα, της λεγόμενης ζαχαρόπαστας ή βανίλιας.
Για τον λόγο αυτόν, σας ζητούμε να εντάξετε και την ζάχαρη των μελισσοκόμων στον κατάλογο με τις επιδοτούμενες ζωοτροφές».

(in.gr)