Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποτροπή όσων τυχόν επιχειρήσουν να «σπάσουν» την καραντίνα και να μετακινηθούν εκτός του τόπου κατοικίας τους εν όψει του Πάσχα.
powered by Rubicon Project
Μπλόκα έχουν στηθεί σε όλα τα διόδια των εθνικών οδών, στους παράδρομους, καθώς και σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου της περιφέρειας, όπου διενεργούνται έλεγχοι σε 24ωρη βάση. Παράλληλα, υπάρχει και επιτήρηση από αέρος, με drone και ελικόπτερα της ΕΛΑΣ, αλλά και του Πυροσβεστικού Σώματος, ώστε να εντοπιστούν τυχόν παραβάτες.
Αυστηροί είναι οι έλεγχοι και σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και σταθμούς των ΚΤΕΛ, ενώ το Λιμενικό Σώμα θα ελέγχει όλους ανεξαιρέτως τους πορθμειακούς σταθμούς.
Συνεχείς θα είναι οι περιπολίες τόσο σε μεγάλα αστικά κέντρα, όσο και σε μικρότερες πόλεις, καθώς και σε χωριά για την αποτροπή τυχόν συγκεντρώσεων πολιτών, ειδικά την Κυριακή του Πάσχα.
Υπενθυμίζεται, ότι στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται άσκοπη μετακίνηση εκτός του νομού κατοικίας, επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ, ενώ αφαιρούνται οι πινακίδες των οχημάτων παραβατών για 60 ημέρες.
Όπως ανέφερε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τις τελευταίες τέσσερις μέρες έχουν αφαιρεθεί πινακίδες από 236 οχήματα, καθώς η προσπάθεια μετακίνησής τους κρίθηκε καταχρηστική από τα αρμόδια όργανα ελέγχου.
Ο ίδιος σημείωσε πως για την ημέρα του Πάσχα «ισχύει ό,τι και τις υπόλοιπες ημέρες». «Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις σε μέρες, δεν ξέρει ούτε από γιορτές, ούτε αν είναι Πάσχα ή όχι. Ισχύουν, λοιπόν, όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει στο ακέραιο» είπε, επαναλαμβάνοντας πως «μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για πολύ συγκεκριμένους λόγους, στους οποίους δεν περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα. «Τέτοιος λόγος μετακίνησης δεν υπάρχει και δεν έχει κανείς αμφιβολία ότι θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα, όπως και τα πρόστιμα για τις υπαίθριες συγκεντρώσεις» πρόσθεσε.

naftemporiki.gr