Στο δεύτερο εξάμηνο ο ΟΤΕ εισέρχεται στο διαδικτυακό στοίχημα, κάτι πάντως που εξαρτάται από την πορεία της αδειοδότησης που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, ενώ στο τέλος του έτους θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα του για ηλεκτρονικές πληρωμές.
Τα παραπάνω είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Μιχάλης Τσαμάζ, κατά την ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα του 2019, ενώ να σημειώσουμε σχετικά ότι ο ΟΤΕ θα συνεργαστεί για το διαδικτυακό στοίχημα με την Intralot.
Σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ, ο ΟΤΕ τα τελευταία δέκα χρόνια επένδυσε περί τα 5 δισ. ευρώ και θα συνεχίσει να επενδύσει τόσο στην κύρια δραστηριότητα, όσο και σε νέους τομείς. Πρόσθεσε πως έχουν γίνει πολλά για τον μετασχηματισμό του ομίλου από πρώην μονοπώλιο, αλλά «έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε». Γι' αυτό, όπως επίσης είπε, «γίνεται μελέτη σε όλα τα τμήματα του οργανισμού, για να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά».
Ο γενικός διευθυντής επί των χρηματοοικονομικών, Μπάμπης Μαζαράκης, εκτίμησε ότι η επιχείρηση θα δαπανήσει περί τα 260 εκατ. ευρώ για την απόκτηση φάσματος (και στο 5G) και τη συνέχιση των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου.
Αναφορικά με την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), τονίστηκε ότι επιτυγχάνεται τόσο η βελτίωση των αποδοχών του προσωπικού, όσο και η απαραίτητη ευελιξία, ώστε να προχωρήσει η διοίκηση του ΟΤΕ στο σχέδιο μετασχηματισμού του ομίλου. Για το κόστος της ειπώθηκε ότι θα εξισορροπηθεί από άλλες περικοπές.
Για τη θυγατρική στη Ρουμανία η διοίκηση του ομίλου ανέφερε εμμέσως πως συνεχίζονται οι προσπάθειες πώλησης των δραστηριοτήτων στη γειτονική χώρα, παράλληλα με τη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων.
Απαντώντας επίσης σε σχετικό ερώτημα, η διοίκηση του ΟΤΕ είπε ότι η πιθανότητα δραστηριοποίησης ενός εικονικού παρόχου μπορεί να επηρεάσει την αγορά. Η αναφορά ήταν για Forthnet, για την οποία ο κ. Τσαμάζ συμπλήρωσε πως «κάθε υγιής ανταγωνιστής είναι καλοδεχούμενος».

naftemporiki.gr