Μέχρι τις 4 Μαΐου παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η χώρα μας βιώνει μια πρωτοφανή κρίση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και σε όλη τη διάρκεια αυτής «επιδεικνύουμε υψηλό αίσθημα ατομικής υπευθυνότητας και συλλογικής ωριμότητας,
Όπως έχουμε πει, η μετάβαση στη νέα κανονικότητα θα είναι αργή θα εξελιχθεί σε διαδοχικές φάσεις, διαδοχικά μέσα στον Μάιο και τον Ιούνιο».
Πριν φτάσουμε όμως σε αυτό το σημείο, μεσολαβεί το κρίσιμο τριήμερο της Πρωτομαγιάς και to σκηνικό στους δρόμους θα θυμίζει «Πάσχα».
Μπλόκα της Αστυνομίας, drones και αυστηρός έλεγχος είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των μέτρων που πρόκειται να λάβουν οι Αρχές, για να εμποδίσουν όσους σκοπεύουν να μετακινηθούν πέρα από την περιφέρεια του τόπου διαμονής τους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το Open TV, οι πολίτες πρέπει να περιμένουν μέτρα αντίστοιχα με εκείνα που ίσχυαν το τριήμερο του Πάσχα.
Ειδικότερα, τα μέτρα τα οποία σκέφτεται να εφαρμόσει η Ελληνική Αστυνομία είναι τα ίδια μέτρα τα οποία είχαν εφαρμοστεί και για το Πάσχα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο επαναφοράς του προστίμου στα 300 ευρώ και της αφαίρεσης πινακίδων για όσους δεν συμμορφωθούν.
Τα μέτρα για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς περιλαμβάνουν μπλόκα της Ελληνικής Αστυνομίας σε πάρκα, στο παραλιακό μέτωπο, στον Υμηττό και στα διόδια, ενώ θα στήσουν 150 σημεία για περιπολίες.
Επίσης, θα υπάρχουν τα ηχητικά μηνύματα και τα drone της Αστυνομίας που θα περιπολούν, καθώς και στοχευμένες παρεμβάσεις σε περιπτώσεις συνωστισμού.
Την ίδια στιγμή, θα εφαρμοστεί και οποιοδήποτε μέτρο ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε μετακίνηση από περιοχή σε περιοχή. Η οριστικοποίηση των μέτρων θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

ethnos.gr