Ιδιαίτερα προβληματισμένη εμφανίστηκε σήμερα η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων και τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει ο συγχρωτισμός των παιδιών στις σχολικές αίθουσες, στη διασπορά του κορωνοϊού.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ., σημείωσε ότι «Φοβόμαστε όσο δεν φαντάζεστε», επισημαίνοντας ότι ενώ τα αποτελέσματα του ανοίγματος θα τα δούμε σε περίπου 20 ημέρες.
Τόνισε δε ότι «Μπορεί να δούμε και παιδιά στις ΜΕΘ αλλά δεν θα έχουν τα συμπτώματα των μεγαλυτέρων που ταλαιπωρούνται από υποκείμενα νοσήματα». 
Ταυτόχρονα, υπογράμμισε την ανάγκη να τοποθετηθούν συνεργεία εμβολιασμού στα σχολεία, προσθέτοντας ότι «ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα» αναφορικά με τα ποσοστά εμβολιασμού στα παιδιά, τα οποία έχουν εμβολιαστεί κατά 21% στην ηλικιακή ομάδα 15-17, ενώ για τις ηλικίες 12-15 έχει εμβολιαστεί το 13%. «Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι παιδίατροι».
Αναφορικά με την επόμενη ημέρα της πανδημίας, η κ. Παγώνη επεσήμανε ότι έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο τρίμηνο μέχρι το τέλος τους έτους, συμπληρώνοντας ότι «θα συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες και την άνοιξη του 2022», καθώς «Ο ιός μας νίκησε τον Αύγουστο λόγω της μετάλλαξης Δ».
Όσον αφορά την χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου, η κα Παγώνη δήλωσε πώς εκτός από τους ανόσοκατασταλμένους, αναμνηστική δόση θα λάβουν μέσα στον επόμενο μήνα και οι υγειονομικοί όπως και οι άνω των 60.
Για τον εμβολιασμό κατ' οίκον ανέφερε ότι δεν έχει προχωρήσει λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ ζήτησε ενίσχυση με έμψυχο δυναμικό και για τα νοσοκομεία.
Σχετικά με τις υποθέσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού από υγειονομικούς, σημείωσε ότι αυτή η ενέργεια αποτελεί απάτη και θα πρέπει να γίνουν γρήγορες κινήσεις για να τιμωρηθούν οι εμπλεκόμενοι:
«Είναι κρίμα όταν οι υγειονομικοί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό επί ενάμιση χρόνο, κάποιοι να παίρνουν πλαστά πιστοποιητικά από την Βουλγαρία. Είναι πάνω από 200 άτομα. Διέπραξαν απάτη και πρέπει να χάσουν τη δουλειά τους. Οι διαδικασίες αυτές πρέπει να γίνουν γρήγορα», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη.

naftemporiki.gr