Αναστολή λειτουργίας Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής επιχείρηση που εξελίχθηκε από νωρίς σήμερα το πρωί σε τρεις εσωτερικούς χώρους που τελούσαν υπό κατάληψη.
Η Σύγκλητος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου από τη Δευτέρα έως και την επόμενη Κυριακή 17 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, η οποία έδωσε βίντεο στη δημοσιότητα, κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε χώρους που τελούν υπό κατάληψη και χρησιμοποιούνται ως «ορμητήρια» για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων και στους οποίους γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες καθώς και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις αυτές.
Οι χώροι σφραγίστηκαν και αποδόθηκαν στις Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου. Η ΕΛΑΣ σημειώνει πως θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τη νομοθεσία σε κάθε περίπτωση που επιχειρηθεί από οποιονδήποτε η ανακατάληψη χώρων που αποδίδονται στους νόμιμους κατόχους τους, μετά από καταλήψεις.
Την έντονη ανησυχία της για τα επεισόδια των τελευταίων ημερών σε χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΟΠΑ), που μπορούν «να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μελών της κοινότητάς του», είχε εκφράσει η Σύγκλητος του Ιδρύματος, που συνεδρίασε την Πέμπτη.
Όπως σημείωνε, στα επεισόδια αυτά πρωταγωνιστούν άγνωστοι που εισέρχονται και εξέρχονται ανεξέλεγκτα στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, είτε για να χρησιμοποιήσουν τους χώρους του ως ορμητήριο για συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις, είτε για να βεβηλώσουν το κτήριο, επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν τα μέλη της κοινότητας.
Την κατάσταση ανομίας που επικρατεί στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας περιγράφουν και φοιτητές, καταγγέλλοντας ότι αντιεξουσιαστές έχουν κάνει στέκι τους στο υπόγειο, όπου κατασκευάζουν και τις βόμβες μολότοφ που πετούν κατά αστυνομικών.
«Τελειώνουμε με τις γιάφκες των μπαχαλάκηδων», σχολίασε για την επιχείρηση της αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Τα πανεπιστήμια αποδίδονται στους φυσικούς τους χρήστες», τονισε. Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη επίσης την ΕΛΑΣ για τη χθεσινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν τρεις συλλήψεις και 15 προσαγωγές. «Αργά αλλά σταθερά αποκαθίσταται ο νόμος και η τάξη στη χώρα», σημείωσε.

naftemporiki.gr