«Μπήκαμε από σήμερα το πρωί στη γέφυρα ασφάλειας που μας πάει σε μια νέα κανονικότητα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Στόχος είναι η σταδιακή και ασφαλής επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας ώστε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Από σήμερα αίρονται οι περιορισμοί στις εντός του νομού μετακινήσεις, αλλά όχι στις μετακινήσεις προς την περιφέρεια και τα νησιά.
Επανεκκινούν τη λειτουργία τους επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου καθώς και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ώστε από σήμερα να μπορούμε να πούμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα κάνουμε όλοι ένα βήμα».
Παράλληλα ο κ. Πέτσας τόνισε πως «όλοι ξέρουμε ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» επισημαίνοντας πως «η επιστροφή στη νέα κανονικότητα μοιάζει με έξοδο από το λαβύρινθο».
«Στόχος μας να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Οφείλουμε να ακούμε τους ειδικούς. Κάθε σχέδιο υπόκειται σε βελτιώσεις και αναθεωρήσεις. Θα πηγαίνουμε σταδιακά ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα»  τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πέτσας.
Υπογράμμισε ότι από σήμερα ξεκινούν τα τεστ για τον κοροναϊό από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.
Κλειδί για την επιτυχία όπως είπε είναι  η συλλογική ευθύνη, η πειθαρχία αλλά και να τηρούμε τις συστάσεις των ειδικών.

(in.gr)