Μετά από ακροαματική διαδικασία που διήρκησε 4 χρόνια, το Τριμελές Έφετείο Κακουργημάτων καταδικασε τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλους 8 κατηγορουμένους για δάνεια 792 εκατομμυρίων ευρώ της Proton Bank, για το αδίκημα της απιστίας.
Οι 8 καταδικασθέντες είναι 2 δικηγόροι και 6 τραπεζικοί και στελέχη της Τράπεζας. Τόσο ο επιχειρηματίας, οσο και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν από τις υπόλοιπες κακουργηματικές κατηγορίες της απάτης, της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Για τους υπόλοιπους 34 κατηγορουμένους, οι δικαστές αποφάσισαν την πλήρη απαλλαγή τους από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.
Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία στην απιστία των δύο δικηγόρων, των μελών του ΔΣ της Proton Bank και των υπαλλήλων των Επιτροπών Δανειοδοτήσεων που την τριετία 2010-2012, ενέκριναν δάνεια ύψους 70 ευρώ, σε εταιρίες που φέρονται να ελέγχονταν από τον ίδιο τον κ.Λαυρεντιάδη.
Η απόφαση του δικαστηρίου επί της ων ποινών θα ανακοινωθεί στις 13 Ιανουαρίου.
Για δικαίωση τους κάνουν λόγο οι 34 εμπλεκόμενοι που αθωώθηκαν, μεταξύ αυτών και επιχειρηματίες.
«Μετά από δίκη 4 ετών και 2 μηνών και μία διαδικασία, κατά την άποψη μου, υποδειγματική, θεωρώ ότι αναφορικά στον εντολέα μου εκδόθηκε μία δίκαιη απόφαση, απόλυτα στοιχισμένη στα στοιχεία της δικογραφίας αλλά και στις, ενώπιον του Δικαστηρίου, καταθέσεις και αυτών ακόμη των μαρτύρων κατηγορίας.
Μια ιδιαίτερα δυσχερής και ψυχοφθόρα για τον εντολέα μου περίοδος, έληξε με την έκδοση της αθωωτικής απόφασης», δήλωσε ο Δημήτρης  Μπόλης, συνήγορος υπεράσπισης αθωωθέντα κατηγορουμένου.

naftemporiki.gr