Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στα επτά ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, τα οποία κρίθηκαν ένοχα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό και Γιώργο Γερμενή.
Το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά στους πρώην βουλευτές Αλεξόπουλο, Μπούκουρα, Μίχο και Αρβανίτη.
Μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά, θα ξεκινήσει η τελική αποτίμηση της υπόθεσης με την πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών και την τελική απόφαση των δικαστών.
Ανεξάρτητα από την αρχική της πρόταση για την ενοχή των κατηγορουμένων, όπου είχε προτείνει την πλήρη απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα της ένταξης, διεύθυνσης η συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, η εισαγγελέας σήμερα, όπως συμβαίνει πάντα, θα προτείνει για τις ποινές με βάση τη δικαστική απόφαση περί ενοχής και με βάση το πλαίσιο που θέτει ο νόμος για κάθε αδίκημα.
Ετσι, αναμένονται ποινές ισόβιας κάθειρξης για τον Γιώργο Ρουπακιά που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και ποινές από πέντε ως 15 χρόνια για τους επτά της ηγετικής πολιτικής ομάδας, ενώ για τους υπόλοιπους που έχουν κριθεί ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση οι ποινές μπορεί να κινηθούν σε χαμηλότερα επίπεδα, όπως και για άλλους που έχουν συμμετοχή είτε στη δολοφονία Φύσσα ως συνεργοί είτε σε άλλες επιθέσεις και βίαιες ενέργειες της Χρυσής Αυγής.

H KAΘΗΜΕΡΙΝΗ