Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με την οποία εκφράζουν τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι τους στερείται το δικαίωμα να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές από τον τόπο διαμονής τους, απέστειλαν εκπρόσωποι της ελληνικής κοινότητας του εξωτερικού.
«Ζητήσαμε την αναγνώριση του ενός αυτονόητου δικαιώματός μας, να μας επιτραπεί να ψηφίσουμε σε αυτές τις εθνικές εκλογές από τον τόπο διαμονής μας. Πιστεύουμε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να στερηθούμε το δικαίωμα της συμμετοχής μας. Άλλωστε ήδη στις ευρωεκλογές επιτρέπεται η ψήφος από τον τόπο διαμονής μας, και μάλιστα αυτή επιβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση» αναφέρουν σε κοινή επιστολή τους που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του διαδικτυακού κινήματος νέων Ελλήνων του εξωτερικού «Γυρίζουμε».
Στην επιστολή, που υπογράφουν – σύμφωνα με την ανάρτηση – η Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών, η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, η Ελληνική Κοινότητα Άμστερνταμ και περιχώρων, ο Σύλλογος Ελλήνων Φοιτητών Κύπρου, η Ελληνική Κοινότητα Μάλτας, η Ελληνική Κοινότητα Νορβηγίας και η Ελληνική Κοινότητα Ισλανδίας, τονίζεται ότι «η σημερινή νομοθεσία δημιουργεί συνθήκες άδικες για τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό».
«Η κυβέρνησή σας είχε δεσμευτεί ότι θα φέρει σχέδιο νόμου έως τα τέλη Ιανουαρίου σχετικά με το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων πολιτών που ζουν στο εξωτερικό. Δεν τηρήσατε τη δέσμευσή σας και νιώθουμε δικαίως εξαπατημένοι» επισημαίνουν οι Έλληνες του εξωτερικού και καταλήγουν: «Ήταν στο χέρι σας να δώσετε δικαίωμα ψήφου για όλους τους Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους. Χωρίς δικαιολογίες, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς παραθυράκια. Αυτό ήταν πραγματικά δίκαιο. Και δεν το κάνατε πράξη».

naftemporiki.gr