Στην Πάτρα, προφυλακιστέος κρίθηκε 23χρονος, που συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας, 26 Ιουλίου, και ομολόγησε ότι βασάνισε και έσφαξε μια γάτα στην περιοχή του νότιου πάρκου της πόλης, κοντά στην οδό Παπαφλέσσα. Για πρώτη φορά, από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η κακοποίηση ζώων μετατράπηκε σε κακούργημα, προφυλακίζεται δράστης για τέτοιου είδους βάναυσες πράξεις.
Την είδηση έκανε γνωστή η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, μέσα από ανάρτησή της στο Facebook: «Η πρώτη προφυλάκιση στην Ελλάδα κατ' εφαρμογήν του 4745/2020, για τον βασανισμό και δολοφονία της γατούλας στην Πατρα, είναι γεγονός! Θερμά συγχαρητήρια στη δικηγόρο Έλενα Αρβανιτη, την εθελόντρια και σύμβουλο του Δημάρχου Πατρέων κ. Πελετιδη, Αλεξανδρα Δημοπουλου, την κτηνίατρο Ελένη Μπουρδακου, το Β´ Αστυνομικό τμήμα για τις ενέργειες του και όλες και όλους που βοήθησαν για να συλληφθεί και να προφυλακιστεί ο βασανιστής και δολοφόνος της γατούλας», ανέφερε.
Ο καθ’ ομολογία δράστης κρατήθηκε στο Β’ Α.Τ. Πάτρας και μεταφέρθηκε την επόμενη μέρα στον εισαγγελέα, απ’ όπου πήρε αναβολή. Ο ίδιος, προσήχθη στην ανακριτή για την απολογία του, την Τετάρτη, 28 Ιουλίου. Αμέσως μετά, διατάχθηκε η προφυλάκισή του, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

ethnos.gr