Φθινοπωρινός προβλέπεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.
Την Παρασκευή και το Σάββατο θα εκδηλωθούν βροχές στη δυτική Ελλάδα, ενώ την Κυριακή θα βρέξει και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη.
Την Κυριακή οι άνεμοι θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα ενισχυθούν, φτάνοντας τα 7 με 8 μποφόρ και θα διατηρηθούν ενισχυμένοι και τη Δευτέρα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Κυριακή στα κεντρικά και βόρεια και τη Δευτέρα και στην υπόλοιπη χώρα. Η μέγιστη θερμοκρασία τη Δευτέρα στην Αττική δεν αναμένεται να ξεπερνά τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.
Σήμερα Παρασκευή στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές που από το βράδυ στο Ιόνιο θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με λίγα μόνο σύννεφα. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα υπάρχουν ομίχλες. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοδυτικοί, η έντασή τους δεν θα ξεπερνά τα 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 με 24 και στα νότια έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγα μόνο σύννεφα και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου.

ertnews.gr