Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ανέμους έως και 10 μποφόρ στα πελάγη εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με ισχύ από το απόγευμα της Τρίτης 5 Φεβρουαρίου.
Η σημαντική μεταβολή του καιρού θα επέλθει από τα νοτιοδυτικά και θα επηρεάσει από το απόγευμα της Τρίτης τη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη και βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο.
Από το βράδυ τα νησιά του Ιονίου (νοτίως της Κέρκυρας), την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη νύχτα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Για την Αττική ισχυρά φαινόμενα προβλέπονται από το βράδυ της Τρίτης έως και το πρωί της Τετάρτης.
Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Πιερία, το πρωί την Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιονίου (νοτίως της Κέρκυρας), την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα τη Χαλκιδική και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.
Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου κατά διαστήματα τα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες καθώς και την ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα.
Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις την Τρίτη θα φτάσουν τα 9 και πιθανώς στα νοτιοανατολικά τα 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το πρωί της Τετάρτης.
Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το βράδυ της Τρίτης στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς και την Τετάρτη στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας και μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά ημιορεινά της Κεντρικής Στερεάς.

naftemporiki.gr