Η τελευταία ημέρα για την εξόφληση της πρώτης από τις πέντε μηνιαίες δόσεις του φετινού ΕΝΦΙΑ, είναι η σημερινή, 30ή του Σεπτέμβρη. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να σπεύσουν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους, ενώ σήμερα πληρώνεται και η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.
Ακόμη, όσοι έχουν ενεργή ρύθμιση, θα πρέπει να φροντίσουν να πληρώσουν τις δόσεις, είτε με πάγια εντολή, είτε στα γκισέ των τραπεζών.
Εξάλλου, όπως φημολογείται, τις επόμενες ώρες το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει την ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση των 120 δόσεων.
Τα τελευταία στοιχεία των αρμοδίων αρχών έχουν καταγράψει 351.128 αιτήσεις φορολογούμενων για υπαγωγή στις 120 δόσεις με το συνολικό ποσό των οφειλών των αιτήσεων που έχουν επικυρωθεί να αγγίζει τα 3 δισ. ευρώ (2.993.315.888 ευρώ), ενώ έχουν ήδη εισπραχθεί 309,66 εκατ. ευρώ.
Από την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος αναμένεται να εισπραχθούν πάνω από 2,5 δισ. ευρώ, ενώ ο στόχος που έχει τεθεί για τα έσοδα του Σεπτεμβρίου υπερβαίνει τα 6,7 δισ. ευρώ.

ethnos.gr