Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 31 συλληφθέντες κατά τα επεισόδια έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ, μετά την αναβολή που ζήτησαν και έλαβαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.
Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά τους για χορήγηση ολιγοήμερης αναβολής και αφέθηκαν ελεύθεροι. Η αναβολή δόθηκε για την Πέμπτη 25/2, αλλά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, η υπόθεση, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, θα αποσυρθεί και θα οριστεί νέα δικάσιμος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Οι 31 συλληφθέντες, 19 έως 29 ετών, αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος -κατά περίπτωση- για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, φθορές, παράβαση νόμου περί συναθροίσεων, αντίσταση, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης και παράβαση του νόμου περί όπλων διότι κάποιοι κρατούσαν αντικείμενα, όπως κοντάρια κ.ά
Όλοι τους αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Σημειώνεται ότι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν  φοιτητές, ως ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες.
Στη θέα των των κατηγορουμένων οι φοιτητές που ήταν συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

naftemporiki.gr