Το λιανεμπόριο δύσκολα θα ανοίξει την επόμενη Δευτέρα 29 Μαρτίου με 2.000 κρούσματα, εκτίμησε σε συνέντευξή του ο καθηγητής Καθηγητής Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, σημειώνοντας ωστόσο ότι εάν ανοίξει τελικώς, θα πρέπει να γίνει με συγκεκριμένο τρόπου που δεν θα αυξήσει την κινητικότητα.
Ο κ. Βατόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ , συμπλήρωσε ότι στο άνοιγμα, θα μπορούσαν να προηγηθούν τα σχολεία, καθώς, όπως επεσήμανε, αυτό αποτελεί προτεραιότητα για την Επιτροπή των ειδικών, αλλά  και για την κυβέρνηση.
«Οποιοδήποτε άνοιγμα ενέχει κινδύνους. Για το πρώτο δειλό, άνοιγμα, αυτό των κομμωτηρίων, νομίζω ότι σωστά γίνεται, καθώς θα πρέπει να υπάρχει μια βοήθεια στον κόσμο», είπε, τονίζοντας ότι ο πολίτης έτσι θα πάρει μια ανάσα και θα αναπτερωθεί και το ηθικό του. «Είναι μια αποσυμπίεση κι ένα δειλό άνοιγμα της οικονομίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στη εικόνα που δημοσιεύτηκε και σχολιάστηκε αρνητικά χθες το βράδυ, με τα ασθενοφόρα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός στοιβαγμένα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, ο καθηγητής ανέφερε  ότι  «είναι η εικόνα της πανδημίας, των πολλών κρουσμάτων, των πολλών βαριών ασθενών».
Επεσήμανε μάλιστα ότι τούτη τη στιγμή βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο σημείο, υπογραμμίζοντας ότι για μια ακόμη περίπου εβδομάδα θα υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ.
Για την συμβολή των ιδιωτών γιατρών στο σύστημα Υγείας, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε πόλεμο και πρέπει να βοηθήσουν όλοι».
Ερωτηθείς για τα self test που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είπε πως είναι ένα μέτρο που θα λειτουργήσει, Ωστόσο,  όπως εξήγησε, το κλειδί είναι να υπάρξει μια σωστή ενημέρωση προς τους πολίτες για τον τρόπο που θα πρέπει  να το χρησιμοποιεί και τα βήματα που θα χρειαστεί να ακολουθήσει σε περίπτωση του το test βγει θετικό.

naftemporiki.gr