Έπεσε η αυλαία της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργούσε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νίκος Αντωναράκος με αφορμή τη μήνυση που είχε υποβάλει ο πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσος, ο οποίος είχε καταγγείλει ότι δέχθηκε πιέσεις και απειλές για να συντάξει ψευδές πόρισμα για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.
Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλου για τα πλημμελήματα της παράβασης καθήκοντος και της απόπειρας παράνομης βίας.
Ο  Δ. Λιότσος, ο οποίος αποτελεί και από τους βασικούς μάρτυρες στην υπόθεση για το φονική πυρκαγιά στο Μάτι, είχε στραφεί με τη μήνυσή του σε βάρος του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Βασίλη Ματθαιόπουλου, αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου που ενδεχομένως προέκυπτε  στη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας.
Συγκεκριμένα στη μήνυσή του είχε αναφέρει:
 «….Μοναδική επιδίωξή του ήταν ο εξαναγκασμός μου υπό την ιδιότητά μου ως διορισθέντα από την Εισαγγελία δικαστικού πραγματογνώμονα με εντολή τη διερεύνηση των αιτίων  και των  συνθηκών της φονικής πυρκαγιάς, διά απειλών παρανόμων πράξεων, να συντάξω και να υποβάλω ενώπιον των αρμόδιων ανακριτικών αρχών ψευδή πραγματογνωμοσύνη ήτοι αντίθετη προς την αντικειμενική επιστημονική αλήθεια….»
Ο πραγματογνώμονας είχε προσκομίσει στις εισαγγελικές αρχές  και την ηχογραφημένη συνομιλία του με τον κ. Ματθαιόπουλο.

ethnos.gr