Άρχισε από σήμερα η λειτουργία του νέου σταθμού διοδίων Θεσσαλονίκης στο ύψος του Ωραιοκάστρου και πλέον για τη διέλευση από τα διόδια τα Ι.Χ θα πρέπει να καταβάλουν 0,50 ευρώ, ενώ τα δίκυκλα 0,30 ευρώ.
Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης έκανε λόγο για «δυσάρεστη εξέλιξη» τονίζοντας πως θα συνεχιστούν οι πιέσεις προς την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών ώστε να επανεξετάσει το θέμα διότι «αδικείται κατάφωρα» η περιοχή.
«Πρόκειται για μία συνολικότερη υποβάθμιση της δυτικής Θεσσαλονίκης το να χρειάζεται να καταβάλεις, έστω κι αυτό το μικρό αντίτιμο, για να πας στην εργασία σου. Μικρό, αλλά για άλλους σεβαστό ποσό, των 20 - 22 ευρώ το μήνα, εάν υποθέσουμε ότι οι οδηγοί περνούν μία φορά την ημέρα από τα διόδια» είπε ο κ. Τσακίρης μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».
«Μπορεί να λέγονται διόδια Ωραιοκάστρου, όμως το θέμα αφορά τους πάντες, ιδιαίτερα τους Θεσσαλονικείς που ζουν στην ανατολική πλευρά της πόλης και έρχονται καθημερινά προς τα δυτικά για την εργασία τους» υπογράμμισε.
Τα φορτηγά οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο με δύο ή τρεις άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,70 μ. θα πληρώνουν 1 ευρώ, ενώ στο 1,5 ευρώ ορίζεται το αντίτιμο διέλευσης για τα φορτηγά με ή χωρίς ρυμουλκούμενο με τέσσερις ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,70 μ.

naftemporiki.gr