Το αστυνομικό σώμα που θα περιφρουρεί στα πανεπιστήμια θα έχει δικαίωμα να κάνει συλλήψεις, να συντάσσει δικογραφίες και να παραπέμπει στον εισαγγελέα, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Διευκρινόζοντας ότι οι αστυνομικοί αυτοί δεν θα φέρουν όπλα ούτε θα έχουν την ιδία στολή με τους υπόλοιπους αστυνομικούς, ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι ο ρόλος του σώματος είναι θα είναι αποτρεπτικός. «Θα επιτηρούν και θα έχουν προληπτικό, αποτρεπτικό ρόλο», σημείωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
Αναφερόμενος σε όσους αντιδρούν στο σχέδιο νόμου τόνισε ότι εκείνοι «δεν λένε τι προτείνουν», σημειώνοντας ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν συμβεί 20 περιστατικά βίας με τελευταίο την επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντώνη.
«Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η τρομοκρατία, η βία και ο φόβος των εκπαιδευτικών από μια μειοψηφία μέσα στα πανεπιστήμια. Πρέπει να σταματήσει το αίσθημα ασυδοσίας και ατιμωρησίας που δημιουργεί όλη αυτή την κατάσταση». ανέφερε επίσης ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Τέλος,ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη προανήγγειλε ότι την ερχόμενη Πέμπτη μαζί με το επιτελείο του υπουργείου θα ανακοινώσει το νέο δόγμα για τις συναθροίσεις που θα έχει ως κεντρικό στόχο και να στηριχτεί το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι, αλλά και να μην καταλύεται η οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης. 

naftemporiki.gr