Δεκτή έκανε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών την αίτηση αποφυλάκισης του πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου, ωστόσο σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο κρατούμενος Παπαντωνίου αδυνατεί να βρει τα χρήματα της εγγύησης, γεγονός που θα τον κρατήσει εντός των φυλακών Κορυδαλλού.
Λίγο πριν εκπνεύσει το 18μηνο κράτησής του, το δικαστικό συμβούλιο, σύμφωνα με τον συνήγορό του Μιχάλη Δημητρακόπουλο, τον αφήνει ελεύθερο με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγύησης ύψους  150 χιλιάδων ευρώ.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο κ. Παπαντωνίου αδυνατεί να βρει τα χρήματα της εγγύησης, γεγονός που θα τον κρατήσει εντός των φυλακών Κορυδαλλού.
«Στην περίοδο του δράματος τους κορωνοϊού, όπου στις φυλακές οι συνθήκες κράτησης είναι εξαιρετικά δυσχερείς, η Πολιτεία μελετά τη λήψη εκτάκτων μέτρων για την πληθυσμιακή αποσυμφόρηση των φυλακών, μετά από 17 μήνες κράτησης του κυρίου Παπαντωνίου ηλικίας 71 ετών, με δεσμευμένη την κινητή και ακίνητη περιουσία του, η επιβολή αυτής της εξωφρενικής εγγύησης συνιστά κακοποίηση του ορθού δικανικού λόγου και συγχρόνως απόλυτη περιφρόνηση των ανθρωπιστικών αξιών», δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.
Ο πρώην Υπουργός είχε κριθεί προφυλακιστέος στις 23 Οκτωβρίου 2018 μετά την απολογία του για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος που αφορά ποσό 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, το οποίο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο,  φέρεται να έλαβε ως μίζα σχετικά με τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

naftemporiki.gr