Τελευταία και καταϊδρωμένη, με βαθμολογία πολύ κάτω από τη βάση, έρχεται η Αθήνα στον τομέα της εργασίας, σύμφωνα με έρευνα της γερμανικής εταιρείας Movinga για το 2018. Μεταξύ 100 πόλεων ανά τον κόσμο, η Αθήνα είναι η χειρότερη για να αναζητήσει κανείς δουλειά, συγκεντρώνοντας συνολική βαθμολογία 3,7 με άριστα το 10. 
Η έρευνα εξετάζει τρεις βασικούς τομείς, την οικονομική ισχύ για τις επιχειρήσεις, το βιοτικό επίπεδο, περιλαμβανομένου του διαθέσιμου εισοδήματος και των παροχών υγειονομικής περίθαλψης, και την ένταξη των γυναικών, των νέων και των μεταναστών στο εργατικό δυναμικό. Σε αυτές τις κατηγορίες αναλύθηκαν 14 μικρότεροι παράγοντες, περιλαμβανομένων των δαπανών για υγειονομική περίθαλψη, των επιπέδων μετανάστευσης και του μισθολογικού χάσματος μεταξύ των δύο φύλων, προκειμένου να οριστεί βαθμολογία για κάθε κατηγορία.
Οι βαθμολογίες της Ελλάδας είναι αποκαρδιωτικές: 1,93 βαθμοί για την οικονομική ισχύ, 0,94 για τις ευκαιρίες στους νέους, 4,56 βαθμοί για το επίπεδο διαβίωσης, 5,9 για τις ευκαιρίες για εργασία στις γυναίκες και 1,93 για τη μετανάστευση.
Στον αντίποδα, στις καλύτερες χώρες για να αναζητήσει κανείς εργασία βρίσκεται πρώτη η Βοστώνη, χάρις στην ισχυρή οικονομία, το υψηλό εισόδημα και τις καλές ευκαιρίες για τις γυναίκες. Το Ντουμπάι επίσης είναι η καλύτερη πόλη για να αναζητήσουν οι νέοι άνθρωποι εργασία.
Μετά τη Βοστώνη, την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν το Μόναχο, το Κάλγκαρι, το Αμβούργο, η Στουτγάρδη, το Λονδίνο, η Σιγκαπούρη, το Όσλο, η Φρανκφούρτη, το Εδιμβούργο.

naftemporiki.gr