Στην ενεργή συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, την ώρα που δίνεται καθημερινά μάχη στα νοσοκομεία της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας στοχεύει το υπουργείο Υγείας προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση.
Την ώρα που το ρεκόρ κρουσμάτων κοροναϊού «σπάει» το ένα μετά το άλλο και ξεφεύγει η ψαλίδα μεταξύ των εισαγωγών και των εξαγωγών, η ενίσχυση του Συστήματος Υγείας από ιδιώτες γιατρούς μοιάζει μονόδρομος.
Για τον λόγο αυτό σήμερα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και των εκπροσώπων του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και Ιατρικών Συλλόγων προκειμένου να συζητηθεί πώς μπορούν να πεισθούν οι ιδιώτες γιατροί προκειμένου να προσχωρήσουν οικειοθελώς στο ΕΣΥ.
Είναι αναγκαίο να βρεθούν αναισθησιολόγοι, πνευμονολόγοι και παθολόγοι ιδιώτες γιατροί προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί ειδικά στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.
Όπως τόνισε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, χτες η διορία για την εξεύρεση ιδιωτών γιατρών είναι μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Αν λοιπόν μέχρι την Κυριακή δεν βρεθούν επιπλέον γιατροί, τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επίταξη των υπηρεσιών.
Σημειώνεται πως η ίδια διαδικασία είχε ακολουθηθεί και τον περασμένο Μάρτιο, όπου μάλιστα είχε δοθεί και προθεσμία δέκα ημερών, η οποία όμως δεν είχε καρποφορήσει.
Ωστόσο φαίνεται πως η πίεση στα νοσοκομεία είναι τόσο μεγάλη που σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει αυτή η επιλογή.
Έρχεται αναστολή των χειρουργικών επεμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr όλα δείχνουν πως δύσκολα θα ανταποκριθούν όσοι  ιδιώτες γιατροί χρειάζονται με αποτέλεσμα η επιστράτευσή τους να θεωρείται μονόδρομος.
Την ίδια ώρα με κυβερνητική απόφαση αναμένεται να επιβληθεί και αναστολή των τακτικών χειρουργείων σε ιδιωτικές κλινικές της Βόρειας Ελλάδας ώστε αυτές να διαχειριστούν περιστατικά του Δημοσίου Τομέα, καθώς ήδη αποφασίστηκε η αναστολή κατά 80% των χειρουργείων στη Β. Ελλάδα.

(in.gr)