Άνοιξε λίγο μετά τις 8 το πρωί το ρεύμα της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία που είχε κλείσει από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη μέχρι τα διόδια της Θήβας. Μετά από απόφαση της Τροχαίας και των διαχειριστών του δρόμου μπροστά από τα οχήματα θα κινείται εκχιονιστικό προκειμένου οι οδηγοί να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες. Στη συνέχεια ο δρόμος θα ανοίξει και στο ρεύμα προς Αθήνα.

Η εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας έκλεισε λίγο μετά τις 2:35 με απόφαση της τροχαίας. Όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, η απόφαση ελήφθη γιατί η χιονόπτωση στο ύψος της Μαλακάσας ήταν σφοδρή.

Υπεύθυνη για την διατήρηση της κυκλοφορίας στην εθνική οδό είναι η Νέα Οδός, αρμόδιοι της οποίας πάντως επισημαίνουν ότι την απόφαση για διακοπή της κυκλοφορίας την έλαβε η Τροχαία.

Γεγονός είναι πάντως πως λίγες ώρες χιονόπτωσης ήταν ικανές να παραλύσουν το κράτος, κόβοντας για άλλη μια φορά την Ελλάδα στα δύο, προκαλώντας την αγανάκτηση των πολιτών που δεν μπορούν να πάνε στις δουλειές τους.