Αναχώρησαν στις 9.00 σήμερα το πρωί, από το λιμάνι της Μυτιλήνης οι άνδρες της Αστυνομίας (διμοιρίες ΜΑΤ - ΥΜΕΤ).
Με το ίδιο πλοίο θα μετακινηθούν ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα οχήματα, αλλά και τα μηχανήματα του στρατού που είχαν μεταφερθεί στη Λέσβο το βράδυ της περασμένης Δευτέρας προς Τρίτη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργασίες στην επιταγμένη έκταση στο Καβακλή, όπου σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό της κυβέρνησης θα κατασκευασθεί νέα δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.
Η αναχώρηση έγινε από τη Μυτιλήνη με το πλοίο «Νήσος Ρόδος» το οποίο εκτάκτως δρομολογήθηκε προκειμένου να μεταφέρει από το νησί τις αστυνομικές δυνάμεις. Στις 12 το μεσημέρι το ίδιο πλοίο θα παραλάβει από τη Χίο τις αντίστοιχες δυνάμεις.
Την μερική απόσυρση των ΜΑΤ από τη Λέσβο και τη Χίο είχε προαναγγείλει χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε μία προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης που επικρατεί στα νησιά.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, στις χθεσινές συγκρούσεις στην περιοχή Διαβολόρεμα και στις επιταγμένες εκτάσεις Καβακλή και Καράβα, στη Λέσβο τραυματίστηκαν 43 αστυνομικοί και 10 πολίτες. Στη Χίο τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί, όταν τους επιτέθηκαν, μέσα στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν, διαμαρτυρόμενοι πολίτες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ