Συνεχίζονται από τις 3 Ιανουαρίου οι εμβολιασμοί των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα.
Ο Γ.Γ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, είπε ότι ήδη άνοιξαν 120.000 ραντεβού για αυτή την ηλικιακή ομάδα εντός του Ιανουαρίου, ενώ πρόσθεσε ότι έχουν ήδη προγραμματιστεί περισσότερα από 40.000 ραντεβού για εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5-11 ετών. Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι πάνω από 15.000 παιδιά (5-11 ετών) έχουν ήδη εμβολιαστεί.
Θεοδωρίδου: Εμπιστευόμαστε την επιστήμη
Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, αφού έκανε μια αναδρομή στις εξελίξεις και τα κύματα της πανδημίας, επικαλέστηκε μια μελέτη που δείχνει ότι ο κίνδυνος εισαγωγής σε νοσοκομεία με την Όμικρον είναι μικρότερος από την μετάλλαξη Δέλτα, όπως άλλωστε και η διάρκεια της νοσηλείας. Η ίδια επισήμανε ότι «ο παράγων της επαναλοίμωξης έχει υποεκτιμηθεί μέχρι τώρα».
«Η 3η δόση είναι ο παράγων που βοηθά στην επιτυχή αντιμετώπιση της λοίμωξης», πρόσθεσε.
«Εμπιστευόμαστε την επιστήμη και εμβολιαζόμαστε», κατέληξε.
Τα στατιστικά του εμβολιασμού
Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, επισήμανε ότι σήμερα είναι η επέτειος ενός χρόνου από τον πρώτο εμβολιασμό στην χώρα μας.
Έκτοτε, έναν χρόνο μετά, έχουν πραγματοποιηθεί 17.060.000 εμβολιασμοί και 7 εκατ. πολίτες (66,4%) έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Συμπλήρωσε ότι 4.365.000 πολίτες έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση, ποσοστό περίπου 75% των δικαιούχων, γνωστοποιώντας ότι «είμαστε όγδοοι στην Ευρώπη στις αναμνηστικές δόσεις».
Τόνισε δε ότι περισσότεροι από 15.000 συμπολίτες μας θα είχαν χάσει τη ζωή τους χωρίς τους εμβολιασμούς.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ