Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από φωτιά που ξέσπασε σε πολυώροφη πολυκατοικία του Παρισιού τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, όπως ανακοίνωσε το πυροσβεστικό σώμα της γαλλικής πρωτεύουσας. Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής προειδοποίησε πως «ο απολογισμός ενδέχεται να γίνει μεγαλύτερος».
Από τη φωτιά τραυματίστηκαν 30 άνθρωποι, εκ των οποίων ο ένας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και τρεις πυροσβέστες.
Περί τις 2.30 π.μ. (3.30 ώρα Ελλάδας) οι πυροσβέστες κατάφεραν να απομακρύνουν όλους τους κατοίκους από το κτήριο, που βρίσκεται στην οδό Ερλανζέ (16ο διαμέρισμα), αλλά συνέχιζαν την προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες. Αρκετά άλλα κτήρια στη συνοικία χρειάστηκε επίσης να εκκενωθούν.
Τουλάχιστον οχτώ νεκροί από πυρκαγιά σε πολυκατοικία στο Παρίσι
Σύμφωνα με την εισαγγελία του Παρισιού, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η φωτιά να προκλήθηκε επίτηδες, εξαιτίας διαφορών μεταξύ γειτόνων. Μία γυναίκα κρατείται.
Αστυνομικές πηγές τις οποίες επικαλείται το BBC αναφέρουν ότι η γυναίκα ενόσω μαινόταν η φωτιά στο κτήριο προσπαθούσε να βάλει φωτιά σε αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο εκεί κοντά.
Η γυναίκα, η οποία έμενε στο κτίριο, εκτιμάται ότι ήταν μεθυσμένη και προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη της επικαλούμενη τη διαφορά της με έναν γείτονα.
Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα στο κτήριο, κατασκευής της δεκαετίας του ’70, τα ξημερώματα. Ορισμένοι ένοικοι πήδηξαν σε διπλανές ταράτσες στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τις φλόγες, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν εκεί.
Περίπου 250 πυροσβέστες ρίχτηκαν αμέσως στη μάχη της κατάσβεσης και της διάσωσης των ενοίκων. Περίπου 30 άνθρωποι κατέβηκαν με σκάλες. Οι πυροσβέστες κάνουν λόγο για εικόνες αποκάλυψης, με δεκάδες ανθρώπους να καλούν σε βοήθεια από τα παράθυρα του φλεγόμενου κτηρίου.

naftemporiki.gr