Τέλος στο σήριαλ με τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβίτς, καθώς σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η έφεση του σέρβου τενίστα απορρίφθηκε και θα απελαθεί από την Αυστραλία. Σημειώνεται πως το δικαστήριο συνεδρίασε με σύνθεση τριών δικαστών, κατά συνέπεια, η απόφασή του είναι τελεσίδικη, και δεν μπορεί να κατατεθεί έφεση. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη. Ο ίδιος ο σέρβος τενίστας αποδέχθηκε την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά ο πρόεδρος της Σερβίας άφησε αιχμές κατά της Αυστραλιανής κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, ο Τζόκοβιτς μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο, όπου στις 13:30 ώρα Ελλάδας αποχώρησε από την Αυστραλία με πτήση για το Ντουμπάι και από εκεί είτε θα πάει στην Σερβία, είτε στην Ισπανία.

«Κυνήγι μαγισσών»

Όλη η διαδικασία στην υπόθεση Τζόκοβιτς έμοιαζε με «κυνήγι μαγισσών» δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου της Μελβούρνης. Ο Βούτσιτς ανέφερε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νόβακ Τζόκοβιτς και του δήλωσε ότι αγωνιά να τον συναντήσει στην Σερβία.

«Βασανίζετε τον Τζόκοβιτς 11 μέρες για να του εκδώσετε μία απόφαση την οποία γνωρίζατε από την πρώτη ημέρα. Αν λέγατε από την αρχή ότι οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο τουρνουά ο Τζόκοβιτς δεν θα ερχόταν ή θα εμβολιαζόταν. Αντί για αυτό τον ταλαιπωρείτε και τον βασανίζετε 11 ημέρες» τόνισε ο Βούτσιτς.

Ο πρόεδρος της Σερβίας εκτίμησε ότι πρόθεση των αυστραλιανών αρχών ήταν να ταπεινωθεί ο Τζόκοβιτς αλλά τελικά - συμπέρανε - ταπεινώθηκε η Αυστραλία. «Ο Τζόκοβιτς μπορεί με το κεφάλι ψηλά να επιστρέψει στην Σερβία» καταλήγει στην δήλωση του ο Βούτσιτς.

Τζόκοβιτς: Φεύγω από την Αυστραλία - Αποδέχομαι την απόφαση του δικαστηρίου

Σε δήλωση που εξέδωσε μετά την απόρριψη της έφεσής του την Κυριακή, ο Νόβακ Τζόκοβιτς δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τις αρχές για τη διευθέτηση της αναχώρησής του από τη χώρα και επιβεβαίωσε ότι δεν θα αγωνιστεί στο Australian Open.

Είπε ότι αν και ήταν «εξαιρετικά απογοητευμένος» από την απόφαση του δικαστή, «σέβομαι την απόφαση του δικαστηρίου και θα συνεργαστώ με τις αρμόδιες αρχές σε σχέση με την αναχώρησή μου από την Αυστραλία».

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Τζόκοβιτς:

«Θα ήθελα να κάνω μια σύντομη δήλωση για να αναφερθώ στα αποτελέσματα της σημερινής ακρόασης στο Δικαστήριο. Θα πάρω τώρα λίγο χρόνο για να ξεκουραστώ και να αναρρώσω, πριν κάνω οποιοδήποτε άλλο σχόλιο πέραν αυτού.

Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος από την απόφαση του Δικαστηρίου να απορρίψει την αίτησή μου για δικαστική αναθεώρηση της απόφασης του Υπουργού να ακυρώσει τη βίζα μου, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορώ να παραμείνω στην Αυστραλία και να συμμετάσχω στο Australian Open.

Σέβομαι την απόφαση του Δικαστηρίου και θα συνεργαστώ με τις αρμόδιες αρχές σε σχέση με την αναχώρησή μου από τη χώρα.

Αισθάνομαι άβολα που το ενδιαφέρον των τελευταίων εβδομάδων επικεντρώθηκε σε μένα και ελπίζω ότι όλοι μπορούμε τώρα να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι και στο τουρνουά που αγαπώ. Θα ήθελα να ευχηθώ στους παίκτες, τους αξιωματούχους του τουρνουά, το προσωπικό, τους εθελοντές και τους φιλάθλους ό,τι καλύτερο για το τουρνουά.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους μου, την ομάδα, τους υποστηρικτές, τους φιλάθλους και τους συμπατριώτες μου Σέρβους για τη συνεχή υποστήριξή σας. Όλοι σας υπήρξατε μεγάλη πηγή δύναμης για μένα».

Το χρονικό του σήριαλ

Η ακροαματική διαδικασία διήρκεσε περί τις 6 ώρες και οι δύο πλευρές παρουσίασαν τις απόψεις τους στους δικαστές.Υπενθυμίζεται ότι το σίριαλ για την ακύρωση της βίζας του Τζόκοβιτς και της απέλασής τους από τη χώρα ξεκίνησε από το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας δεν δέχεται την ιατρική εξαίρεση που κατέθεσε ο Νόλε με δεδομένο ότι δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Παράλληλα, η θέση του νούμερο ένα τενίστα στην παγκόσμια κατάταξη επιβαρύνθηκε από το λάθος του στη φόρμα ταξιδιού που συμπλήρωσε («έκρυψε» το ταξίδι από το Βελιγράδι στη Μαρμπέγια), αλλά και από την παραδοχή του ότι έσπασε την καραντίνα όταν βρέθηκε θετικός τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η απέλαση του Τζόκοβιτς αλλάζει και τον αντίπαλο του Κετσμάνοβιτς στον πρώτο γύρο του Australian Open. Ο Σέρβος βγαίνει εκτός του ταμπλό (αφού το όνομα του είχε μπει στην κλήρωση που έγινε).

ethnos.gr