Στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πραγματοποιηθεί ο επόμενος διαγωνισμός της Eurovision, καθώς η εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία δεν θα της επιτρέψει να φιλοξενήσει τη διοργάνωση.

Την είδηση για τη χώρα, η οποία θα αναλάβει τον διαγωνισμό, έκανε γνωστή ο επίσημος λογαριασμός της Eurovision στο Instagram. Μετά τη νίκη των  «Kalush Orchestra» δεν είχε οριστεί επίσημα το μέρος που θα διεξαχθεί η διοργάνωση την επόμενη χρονιά.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι επίσημο ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα φιλοξενήσει τον μουσικό διαγωνισμό, ενώ το BBC σε συνεργασία με την κρατική τηλεόραση της Ουκρανίας θα μεταδώσουν το πρόγραμμα. Επίσης, η διοργάνωση υπόσχεται πως στον διαγωνισμό του 2023 θα επικρατούν ουκρανικά στοιχεία.

Mέχρι στιγμής η χώρα που θα φιλοξενούσε τον διαγωνισμό, μετά τη νίκη των «Kalush Orchestra» παρέμενε μυστήριο. Η Σουηδία είχε επικοινωνήσει με την ουκρανική αποστολή και είχε εκφράσει την προθυμία της να φιλοξενήσει εκείνη τον διαγωνισμό στην Στοκχόλμη. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί τελικά.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκρότημα ελαβε ειδική άδεια, προκειμένου να φύγει από την Ουκρανία και να παραβρεθεί στον διαγωνισμό στο Τορίνο, ο οποίος φέτος ήταν αφιερωμένος στην ειρήνη.

Η μεγάλη διοργάνωση αλλά και το τελικό αποτέλεσμα, αποτέλεσε και μία ευκαιρία να υπογραμμιστεί η μεγάλη αξία της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

«Παρακαλώ βοηθήστε την Ουκρανία, τη Μαριούπολη. Βοηθήστε το Azovstal τώρα», φώναξε από τη σκηνή, ο τραγουδιστής Ολεχ Πσιούκ μετά την ερμηνεία του τραγουδιού του ουκρανικού συγκροτήματος.

protothema.gr