Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μεταφέρθηκε «προληπτικά» σε ειδική σουίτα στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Ουόλτερ Ριντ στο Μέριλαντ μετά τη διάγνωσή του με κορωνοϊό, όπως έκανε γνωστό ο Λευκός Οίκος.
«Κατόπιν σύστασης του γιατρού του και ειδικών», ο Αμερικανός πρόεδρος θα εργάζεται από ειδικό τμήμα του στρατιωτικού νοσοκομείου τις προσεχείς ημέρες, δήλωσε η εκπρόσωπος της προεδρίας Κέιλι Μακενάνι.
«Ο πρόεδρος Τραμπ διατηρεί υψηλό ηθικό, παρουσιάζει ελαφριά συμπτώματα και εργάστηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας», διαβεβαίωσε η εκπρόσωπός του.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, ο κ. Τραμπ έχει χαμηλό πυρετό.
Γιατροί πρότειναν ο κ. Τραμπ να εισαχθεί στο νοσοκομείο για να μπορεί να του προσφερθεί κατεπείγουσα φροντίδα εάν παραστεί ανάγκη.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, που βάδισε ως το ελικόπτερο που τον μετέφερε στο στρατιωτικό νοσοκομείο φορώντας μάσκα, δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους που περίμεναν.
Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου διαβεβαίωσε ότι ο μεγιστάνας δεν έχει μεταβιβάσει την εξουσία στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, καθώς εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του.
Ενώ απομένει ένας μήνας ως τις προεδρικές εκλογές, η εκστρατεία του Τραμπ ανεστάλη απότομα σε εξαιρετικά κρίσιμη φάση και στο ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο επικρατεί ανησυχία.
Αρκετά προβεβλημένα στελέχη του GOP, ανάμεσά τους η πρόεδρός του Ρόνα Μακντάνιελ και ο γερουσιαστής Μάικ Λι, που είχε πάει πρόσφατα στον Λευκό Οίκο, διαγνώστηκε πως έχουν προσβληθεί.
Το μήνυμα Τραμπ από το νοσοκομείο
Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε μέσω Twitter αργά χθες (τοπική ώρα) μετά την εισαγωγή του σε στρατιωτικό νοσοκομείο αφού διαγνώστηκε με COVID-19, ότι πιστεύει πως τα πάει καλά.
«Πάω καλά, νομίζω! Σας ευχαριστώ όλους. ΑΓΑΠΗ!!!», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ στην ανάρτησή του.
Θεραπεία με κοκτέιλ αντισωμάτων
Νωρίτερα, ο γιατρός του Αμερικανού προέδρου δήλωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αισθάνεται κόπωση, αλλά έχει καλή διάθεση και λαμβάνει θεραπεία για τον κορωνοϊό.
Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, ο κ. Τραμπ λαμβάνει μια πειραματική θεραπεία με πολυκλωνικά αντισώματα.
Η είδηση πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό κάνει τον γύρο του κόσμου, καθώς πέραν του ζητήματος της υγείας του ενοίκου του Λευκού Οίκου, οι ΗΠΑ απέχουν ένα μήνα από τις προεδρικές εκλογές και γεννώνται ερωτήματα για το πώς αυτές θα επηρεαστούν.
Στο μεταξύ, αρνητικό ήταν το τεστ κορωνοϊού στο οποίο υποβλήθηκε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και η σύζυγός του.
Αρνητικό, επίσης, ήταν το τεστ κορωνοϊού στο οποίο υποβλήθηκε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.
Αρνητική στην COVID-19 βγήκε και η υποψήφια αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών, Κάμαλα Χάρις, καθώς και ο σύζυγός της.

Με πληροφορίες από Reuters