Το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ ενέκρινε την τροπολογία του Συντάγματος για την αλλαγή της ονομασίας της χώρας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας με 81 ψήφους υπέρ, ανέφερε το πρακτορείο Reuters.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ σχετικά με τις τέσσερις τροπολογίες του Συντάγματος και τον συνοδευτικό εφαρμοστικό Νόμο του Συντάγματος, που κατέθεσε η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Νωρίτερα το απόγευμα, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε και επίσημα ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για την έγκριση, από την Βουλή, των τεσσάρων τροπολογιών του Συντάγματος και του εφαρμοστικού Νόμου, με την οποία εξασφαλίζεται η απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων (80 στους 120 βουλευτές) .
Στη συνεδρίαση αυτή της Βουλής παρίστανται 81 βουλευτές, ενώ οι 39 βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE απέχουν από αυτήν.
Εικάζεται ότι όλοι οι 81 παρόντες βουλευτές θα ψηφίσουν υπέρ και των τεσσάρων συνταγματικών τροπολογιών και του εφαρμοστικού Νόμου.
Η συνεδρίαση της Βουλής και οι σχετικές ψηφοφορίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το βράδυ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στις 22:00 ώρα Ελλάδας, αναμένεται διάγγελμα του πρωθυπουργού της χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΙΒΝΑ, Reuters